21. 5. 2022, 16:00 | Vir: STA

Grozijo nam nevihte z nalivi: kje bi znalo biti najhuje?

Bobo

Če je bilo še zjutraj videti kot prečudovit začetek vikenda, so novice za nadaljevanje dneva žal veliko slabše.

Marsikje v Sloveniji nas bo sobotno vreme že v kratkem presenetilo, obstaja tudi možnost močnega vetra in toče.

"Danes pozno popoldne in zvečer so v vzhodni Sloveniji možne krajevno močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra," se glasi opozorilo Agencije za okolje, ki so ga objavili v popoldanskih urah. Meterologi so tudi prižgali oranžni alarm.

Bobo

Medtem so na vremenskem portalu Neurje.si zapisali: "V soboto čez dan nas bo od severa dosegla vremenska motnja. Popoldan bodo na Štajerskem, Koroškem, v Prekmurju in nekoliko kasneje tudi v delu Gorenjske, osrednje Slovenije in Dolenjske, nastale krajevne nevihte."

Nevihnte celice nad Kočevjem, Mariborom in na Gorenjskem

Po podatkih Agencije RS za okolje se je na območju Kočevja okoli 13. ure hitro razvila nevihtna celica. Iz radarskih in strolmernih podatkov se sklepa, da jo spremljajo intenzivni vremenski pojavi, naliv, veter, strele, toča. 

Okoli 14. ure sta bili nevihtni celici tik nad Mariborom in na Gorenjskem.

V nedeljo se bo jasnilo, možna bo še kakšna ploha

Čez dan bo povečini sončno, popoldne in zvečer bo možna še kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo, možna bo kakšna ploha, popoldne tudi nevihta. V torek bo sončno, pihal bo jugozahodni veter.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ