28. 6. 2023, 17:49 | Vir: STA

FOTO: Slovenski dijak navdušil z uporabnim lesenim izdelkom (zelo bo koristil mamicam z majhnimi otroki)

Žiga Živulovič/Bobo/Facebook/Katja Tomažič/fotomontaža

Mladi mojster je zelo ponosen, da je na izdelku, ki so ga postavili ob slovenjgraški bolnišnici, tablica z njegovim imenom.

V parku pri Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so predstavili klopco za dojenje, ki jo je iz pod mentorstvom učitelja Milana Strmčnika iz macesnovega lesa izdelal dijak 2. letnika programa lesarski tehnik na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta Miha Valtl. Ob tem so v bolnišnici, ki nosi naziv Dojenju prijazna ustanova, vnovič poudarili vsestranski pomen dojenja.

Klopca v parku pri bolnišnici omogoča mamicam dojenje na prostem. "S to gesto želimo podpreti prizadevanja o vsestranskem pomenu dojenja in njegovi neprecenljivi vrednosti tako za otroka in mater kot za celotno družbo," so ob tem sporočili iz bolnišnice.

Avtor je na svoj izdelek zelo ponosen

V bolnišnici imajo dve mednarodni svetovalki za dojenje, ki ozaveščata mamice o pozitivnih lastnostih dojenja, obenem pa svetujeta ob zagatah, ki jih dojenje lahko povzroči. Lani je iz slovenjgraške porodnišnice odšlo 97,7 odstotka dojenih in delno dojenih novorojencev.

Facebook/Katja Tomažič

Dijak Miha Valtl je, kot so še navedli v bolnišnici, dejal, da mu je v veliko čast, da je uspešno izdelal klopco za dojenje, ter da je zelo ponosen, da je na klopci tablica z njegovim imenom.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol