13. 11. 2022, 21:29 | Vir: STA

Kmalu po razglasitvi izidov je zazvonil telefon: kaj je Pahor dejal Pirc Musarjevi?

Bobo/fotomontaža

Počitek po koncu volilne kampanje ne bo dolg. Nova predsednica države bo morala že ta teden zavihati rokave.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v telefonskem pogovoru čestital novoizvoljeni predsednici republike Nataši Pirc Musar, ji zaželel uspešno delo in jo v torek povabil na pogovor v predsedniško palačo, so zapisali na Twitterju odhajajočega predsednika.

Dodali so tudi, da je Pahor prav tako čestital protikandidatu Pirc Musarjeve v drugem krogu Anžetu Logarju, posebej za njegov povezovalni nagovor ljudem po volitvah. Pravnica Pirc Musar je v današnjem drugem krogu predsedniških volitev po preštetih skoraj vseh glasovnicah premagala Anžeta Logarja z okoli 54 odstotki glasov.

Čestital ji je že predsednik vlade 

Predsednik vlade Robert Golob je novi slovenski predsednici po več kot 95 odstotkih preštetih glasov čestital za zmago na predsedniških volitvah. Premier je dejal, da je izvolitev dokaz, da si državljanke in državljani želijo živeti v državi, v kateri bodo spoštovane temeljne prvine demokracije, so sporočili iz njegovega kabineta.

"Čestitam vam ob izvolitvi, ki je dokaz, da si državljani in državljanke želijo živeti v državi, v kateri bodo spoštovane temeljne prvine demokracije: človekove pravice, vladavina prava, neodvisni mediji, svoboda in spoštljiv dialog. Prepričan sem v najino dobro sodelovanje pri naslavljanju skupnih izzivov prihodnosti in krepitvi odprte, vključujoče družbe, ki v ospredje postavlja solidarnost in povezovanje ter v skupna prizadevanja za razvoj države v dobrobit vseh. Srečno, predsednica," je sporočil. 


Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel