M. P. | 18. 8. 2022, 12:38

Koga motijo otroška igrala na igrišču v Kosezah?

M.P.

Stanovalci naselja v ljubljanski Šiški se že več dni vznemirjajo zaradi požiga tobogana in se sprašujejo, kdo in zakaj to počne. Po pisanju nekaterih stanovalcev naj se to ne bi zgodilo prvič. Obrnili smo se na policijo ...

Stanovalci Kosez so te dni priča zelo žalostnemu prizoru na enem od tamkajšnjih igrišč. Zelo priljubljen otroški tobogan po požigu še vedno leži na tleh in priča o tem, da se je nad njim nekdo zares grdo znesel.

Sicer lep dan, ponoči pa na igrišču gasilci ...

Kot je zapisano v Facebookovi skupini Koseze UBU, kjer se stanovalci Ulice bratov Učakar redno pogovarjajo o tekočih zadevah in problematikah v naselju, naj bi se incident zgodil ponoči med vikendom.

Nekateri so zapisali, da so v zraku zaznali vonj dima, ena od članic pa je povedala, da živi v bližini, a žal ni prav ničesar opazila.

Na prizorišču so še vedno vidne saje, požgana je tudi celotna lesena hiška, po stopnicah katere se otroci povzpnejo na tobogan.

Bodo morali na sosedsko stražo?

"V Kosezah bi bilo res treba nekaj narediti za varnost in proti vedno pogostejšemu vandalizmu," je zapisala ena od članic skupine. Na kar jih je nekaj odgovorilo, da bi kamere uspešno rešile ta problem.

Zaradi porasta tovrstnih dejanj, so nekateri stanovalci kot možnost za preprečevanje vandalizma omenjali tudi nočno sosedsko stražo

Kaj pravi policija?

Z nekaj novinarskimi vprašanji o dogodku smo se obrnili na Policijsko postajo Ljubljana Šiška. Kot so nam pojasnili, je Regijski center za obveščanje Ljubljana, dne 13. 8. ob  01.23, policijo obvestil o gorečem toboganu na igrišču vrtca Mojca, na naslovu Levičnikova 13.

Na kraj so odhiteli gasilci GBL Ljubljana, ki so tobogan pogasili. Medtem so si policisti ogledali kraj dogodka in ugotovili, da je neznani storilec poškodoval tobogan na način, da ga je zakuril.

Povzročena je bila materialna škoda v višini približno 1.500  EUR, v zvezi s kaznivim dejanjem poškodovanje tuje stvari po čl.  220/I,  III  KZ-1 pa policija še vedno nadaljuje z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem, kdo stoji za požigom.

Nekateri člani Facebookove skupine medtem menijo, da bi na delu lahko bil celo piroman - požig v naselju se po njihovih besedah ni zgodil prvič. 

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord