N. V. | 27. 6. 2022, 11:14

Koliko denarja mesečno odšteje Jelinčič za preživljanje svoje (polnoletne) hčere?

Bobo
Koliko denarja mesečno odšteje Jelinčič za preživljanje svoje (polnoletne) hčere? (foto: Bobo)

Študij v tujini prinaša visoke stroške. A hči Zmaga Jelinčiča si s tem ne beli glave – za denarne tegobe poskrbi njen oče.

Čeprav je življenje politiku Zmagu Jelinčiču v zadnjem času naložilo kar nekaj gorja (najprej je razpadel njegov zakon, nato se je v kopalnici hudo porezala njegova mlajša hčerka in potrebovala kar 25 šivov, potem je bil v strahu za sinom, ki je bil 10 dni v umetni komi, za piko na i pa se je moral posloviti še od poslanskega stolčka ...), zdaj žari od ponosa.

Ponosen na svojo hči

Razveselila ga je starejša hčerka Aleksandra Tisa, ki so jo že v rosnih otroških letih označili za čudežnega otroka, saj ima neverjeten slikarski talent.

Letos je zaključila četrti letnik Srednje šole za oblikovanje in fotografijo in se vpisala na eno od najbolj prestižnih evropskih univerz, na Kraljevo akademijo za likovno umetnost v Antwerpnu. Belgijska univerza je ena najstarejših v Evropi, ustanovljena je bila že leta 1663.

Koliko odšteje, da jo preživlja?

Aleksandra je te dni izvedela, da so jo sprejeli na želeno akademijo, poroča Žurnal 24. Jelinčič je nanjo seveda zelo ponosen.

Kot je za Žurnal 24 razkril že pred časom, bo hčeri kril stroške šolnine v višini 1500 evrov letno in tudi vse stroške bivanja v Belgiji ter pripomočke, ki jih bo potrebovala za študij. Tako bo za svojo hči vsak mesec segel precej globoko v žep.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.