A. B. | 14. 3. 2023, 10:10

(Ne)pričakovano: Kolosej zapira svoja vrata, prihaja Odiseja

Spletna stran/BTC City

Priljubljeni slovenski kinematograf je na družbenih omrežjih sporočil, da se njihova zgodba končuje. 

Zapleti s Kolosejevo stavbo so vrsto let zaposlovali upnike, organe pregona in stečajnega upravitelja. Največja upnica Koloseja je bila pred več kot desetletjem takrat še državna NLB, ki je svoje terjatve pozneje prodala Ledavi investicije; ta ima danes na stavbi vpisanih za okoli 16,5 milijona evrov hipotek, navaja časnik Finance. 

Kolosej je bil na prodaj iz stečaja podjetja Kolosej kinematografi, ki ga je lastniško obvladoval Sergej Racman. Na dražbi je stavbo Koloseja kupil nekdanji lastnik podjetja Pipistrel Ivo Boscarol. Po poročanju spletnega portala Finance.si je stavbo na dražbi kupil za 6,4 milijona evrov. 

Iz slovenskega kinematografa Kolosej so zdaj sporočili, da zapirajo svoja vrata. "Dragi filmoljubi, obveščamo vas, da Kolosej s 14. marcem zapira svoja vrata. Vsem obiskovalcem, ki ste nam zvesto stali ob strani zadnjih 22 let, se zahvaljujemo za vse skupaj preživete trenutke," so zapisali. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kolosej (@kino.kolosej)

Je zaprtje povezano z načrti novega lastnika? 

Skupno je Boscarol po poročanju Financ dobil 10.000 kvadratnih metrov zemljišča v ljubljanskem BTC, na katerem stoji leta 2001 zgrajeni kinocenter z 12 dvoranami, poslovnimi prostori za gostinsko dejavnost in pisarnami. Skupno ima objekt 14.513 kvadratnih metrov neto tlorisne površine, smo poročali. 

"Ohranili bomo del kinodejavnosti, zaradi katere je bil Kolosej tudi zgrajen, obenem pa vidimo veliko priložnosti za razširitev dejavnosti," je takrat za N1 o načrtih namignil Bascarol. Poleg kinodejavnosti bi po takratnih navedbah časnika v objektu rad vzpostavil neke vrste družabno-poslovni center, v katerem bi potekali različni zabavni dogodki.

"Poslavlja se tudi dozdajšnje ime in po potrebni sanaciji ter preureditvi bomo novim imenom Odiseja ponudbo kompleksa poživili z dodatnimi zanimivimi vsebinami," je Boscarol sporočil v izjavi za javnost. Konkretnih odgovorov glede tega, kaj bo Odiseja ponujala, še ni podal. "Nove vsebine ter ponudniki teh bodo predstavljeni predvidoma jeseni, ko bodo objavljene tudi informacije glede začetka obratovanja. Vsem obiskovalcem se zahvaljujemo za razumevanje in potrpežljivost ter obljubljamo, da se bomo potrudili z Odisejo ponuditi razburljivo potovanje v svet zanimivih vsebin," je zapisano v izjavi za javnost. 

PROMO

Boscarol je prisotnim na dražbi povedal, da bo dal vse od sebe, da spiše novo pozitivno zgodbo. Glavni izvršni direktor BTC Damjan Kralj je za časnik povedal, da v družbi BTC Boscarola cenijo. "Takemu partnerju lahko samo izrečem dobrodošlico. Veselimo se skupnega soustvarjanja," je dodal.

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak