P.M. | 8. 3. 2023, 17:01

Konec ere: znamenita banka v središču Ljubljane zapira svoja vrata, seli se na novo lokacijo

Profimedia

Vodilni pravijo, da so razlog za to korenite spremembe pri načinu dela banke ter tudi energetsko varčevanje.

Stolpnica TR2, znamenito delo arhitekta Edvarda Ravnikarja na ljubljanskem Trgu republike, ne bo več sedež največje slovenske banke NLB. Banka naj bi se predvidoma preselila v stavbo na Šmartinski cesti.

 Pravijo, da se selitev ne bo zgodila čez noč

"Bančništvo se je v zadnjem desetletju, predvsem zaradi digitalizacije, močno spremenilo, stranke večino bančnih storitev opravijo na daljavo prek spletne ali mobilne banke, obiski poslovalnic so vse redkejši," so pri NLB dejali za Ljubljana Info. A kot je sklepati, to ni edini razlog za njihovo potezo, ki bi znala vnesti nekaj slabe volje med starejše Ljubljančane in vse tiste brez osebnega avtomobila.

Ob tem so omenili tudi spreminjanje načina dela, že pred epidemijo so si namreč prizadevali, da bi zaposlenim omogočili delo od doma – tistim, ki so to želeli in jim je narava dela to omogočala, denimo v informatiki. "Epidemija je procese zelo pospešila," odgovarjajo.

Bobo

Z manjšanjem potrebe po poslovnih prostorih želijo pozitivno prispevati tudi k razbremenitvi okolja in h krepitvi trajnostnega vidika njihovega poslovanja. So pa za omenjeni spletni portal povedali, da bodo v stolpnici TR2 še vsaj nekaj let.

Kako bo s poslovanjem?

"Nekatere velike bančne institucije izven naših meja so tak korak že naredile in se iz središč prestolnic umaknile na infrastrukturno in logistično bolj prijazne lokacije," so še razložili.

Po njihovih besedah gredo sodobni razmisleki v smeri, da bo končna rešitev pridobitev tudi za občane, za mesto ter pomemben korak k dolgoročno vzdržnemu delovanju banke. Kot še pravijo, komitenti banke selitve ne bi občutili, slednja naj prav tako ne bi vplivala na kakovost produktov ali storitev NLB.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol