29. 3. 2024, 21:35 | Vir: STA

Policisti pri 57-letniku zasegli 900 rastlin konoplje (FOTO)

Policija

Osumljencu so policisti odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Murskosoboški policisti so 57-letnemu tujemu državljanu ta teden pri hišni preiskavi v stanovanjski hiši in gospodarskem poslopju zasegli 900 rastlin prepovedane droge konoplja. Prepovedano drogo so v dveh primerih zasegli tudi žalski policisti, pri 33-letnem moškem so našli pol kilograma kokaina, pri 29-letniku pa štiri kilograme konoplje.

Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, so policisti in kriminalisti v torek na območju upravne enote Lendava opravili hišno preiskavo pri 57-letnem tujem državljanu. Pri hišni preiskavi v stanovanjski hiši in gospodarskem poslopju so našli 900 rastlin prepovedane droge konoplja, visoke približno od 40 do 180 centimetrov. Rastline so bile gojene v šestih prirejenih prostorih, in sicer na način kapljičnega namakanja rastlin.

Policija

Prav tako so policisti zasegli več predmetov, ki so bili namenjeni in uporabljeni pri gojenju konoplje. Po navedbah policistov je osumljenec za potrebe neupravičene proizvodnje konoplje speljal električni dovod mimo odjemnega mesta električne energije, s čimer je storil tudi kaznivo dejanje tatvine električne energije.

Osumljencu so policisti odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zanj odredil pripor. Za takšno kaznivo dejanje je sicer zagrožena kazen zapora od enega do deset let.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog bosta kazensko ovadena tudi 33-letni moški z območja Žalca ter 29-letni moški, prav tako z žalskega območja. S Policijske uprave Celje so sporočili, da so v tem tednu med hišno preiskavo pri 33-letniku našli in zasegli pol kilograma kokaina, 29-letniku pa so zasegli dobre štiri kilograme konoplje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol