L. PA. | 27. 6. 2023, 12:56

So cene ljubljanskih bazenov res zasoljene? Poglejte, koliko bi 4-članska družina odštela za kopanje na Dunaju

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Celodnevno družinsko kopanje na nekaterih od ljubljanskih bazenov vas lahko 'olajša' za kar 50 ali celo 60 evrov.

Kopalna sezona je v polnem teku. Če nimate te sreče, da bi jo lahko izkoriščali nekje ob morju, vabijo reke, jezera ter mestni bazeni.

Toda odhod na bazen, sploh v Ljubljani, je lahko za celotno družino precej drag šport. Na ljubljanski Koleziji mora posameznik za navadno vstopnico odšteti 11 evrov, otroška, dijaška, študentska oziroma upokojenska stane 9 evrov, za celodnevno družinsko vstopnico (do pet oseb) pa boste med tednom odšteli 36 evrov, ob koncih tedna pa 50 evrov.

Ob obisku vodnega mesta Atlantis bo posameznik lažji za 17 evrov, ob koncih tedna in praznikih za 19. Otroška vstopnica je cenejša za dva evra, ob večjih skupinah z otroki (najmanj 2 odrasla in 2 otroka) pa vam pripada še 10- oziroma 15-odstotni popust. To pomeni, da vas bo celodnevni vikend obisk za štiričlansko družino stal okoli 60 evrov.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

V Ljubljani je priljubljeno kopališče še mestna plaža Laguna, kjer od odraslih kopalcev za celodnevno kopanje želijo 14 evrov, od otrok pa 11 evrov. Dijaki in študenti z veljavnim statusom ter upokojenci lahko koristijo 10 % popust na redni cenik dnevnih vstopnic, družinskih popustov pa kopališče ne ponuja.

Še najugodnejše je kopališče Kodeljevo, kjer boste morali za običajno vstopnico odšteti 9,50 evra (otroci, dijaki, študentje in upokojenci 6,50 evra), družinska vstopnica med tednom stane 24 evrov, med vikendi pa 28 evrov.

Kako dragi so ljubljanski bazeni, je te dni na Twitterju opozoril tudi pisatelj in publicist Miha Mazzini, ki je sledilcem za primerjavo ponudil cenik javnih kopališč na Dunaju.

Tam mora odrasel obiskovalec za celodnevno vstopnico odšteti 7 evrov, otrok 2,4 evra, najstnik pa 3,9 evra. Družinska vstopnica za enega odraslega in enega otroka stane 8,30 evra, kar pomeni, da štiričlanska družina ves dan na bazenu lahko preživi za samo približno 16 evrov.

Prebivalci Dunaja in obiskovalci lahko izbirajo med kar 22 javnimi kopališči, med katerimi jih je 7 takih, ki ponujajo tako notranji kot zunanji bazen, zunanjih kopališč pa je skupno 17.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wien | Vienna (@viennatouristboard)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol