Uredništvo | 17. 8. 2023, 10:33

Ujma našemu trgovcu z vini uničila in poškodovala številne steklenice (preverite, kako lahko pomagate)

Facebook/Koželj, hiša dobrih vin

Med kraji, ki so bili v nedavnih poplavah še posebej prizadeti, so tudi Moste pri Komendi. Med drugim se tam nahaja skladišče največjega trgovca z vini pri nas, Koželj, ki mu je uspelo pred vodo rešiti le nekaj steklenic ...

Nedavna ujma ni prizanesla niti največjemu trgovcu z vini pri nas, družbi Koželj, ki ima skladišče v Mostah pri Komendi. Skladišče jim je namreč v celoti poplavilo, z njim pa tudi približno sto tisoč steklenic vina. Škodo trenutno ocenjujejo na približno milijon evrov.

Čeprav je bilo premoženje zavarovano, je kritje po njihovih navedbah precej manjše od dejanske škode, ki je nastala ob poplavi.

"Poplavljeno skladišče je za sabo pustilo veliko blata in druge umazanije, ki nam jo s pomočjo pridnih rok naših zaposlenih, prijateljev in drugih dobrih ljudi nekako uspelo očistiti in pospraviti skladišče do te mere, da lahko poskrbimo tudi za naša vina in druge izdelke," so sporočili.

Kot poroča Siol, so se sanacije lotili tako, da so vse steklenice potegnili iz blata in jih preložili v velike plastične zaboje.

"Ker sprva nismo imeli vode, smo se takoj lotili pranja z deževnico, nato pa smo vse še fino oprali in obrisali. Vse skupaj smo morali potem nazaj sortirati in zložiti v kartone," je za omenjeni medij razložila Lucija Koželj iz družbe Koželj. S pomočjo prijateljev in prostovoljcev jim je uspelo dokaj hitro spet vzpostaviti dostave, skladišče pa so ponovno napolnili tako z novimi kot s poškodovanimi steklenicami.

Kot je dejala Lucija Koželj, je bilo kar nekaj steklenic povsem uničenih, ker so se palete podrle ena na drugo in so steklenice počile ali so se poškodovali navojni zamaški. Takih je približno deset odstotkov. Nekatere pa so še vedno uporabne, vendar imajo poškodovane etikete.

In ravno za te poškodovane steklenice so se domislili posebne akcije. Na svoji spletni strani jih trenutno namreč prodajajo z 20-odstotnim popustom, evro od vsake prodane steklenice pa namenijo v dobrodelne namene.

"Odziv kupcev je bil zelo dober, saj smo v dveh dneh dobili okoli 200 naročil. Kupci so lahko brez skrbi, saj ni bojazni, da bi voda prišla v steklenico. Lahko trdimo, da to ni mogoče," je za Siol še povedala Lucija Koželj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord