K. Ž. | 10. 11. 2023, 08:52

Od prodajalke kupil izvod Kraljev ulice in od nje zahteval tudi ... (pretresljiva izkušnja prodajalke)

Tina Kosec/Bobo

Ulice so neizprosen kraj, o čemer priča tudi nespodobna ponudba, ki jo je dobila ena izmed prodajalk časopisa Kralji ulice.

V Sloveniji se soočamo s krizo, kjer je več ljudi primoranih živeti na mrzlih ulicah, saj si doma zaradi veliko razlogov ne morejo privoščiti. Trg dela jim je večkrat nedostopen, zaradi česar mnogi od njih za dodaten zaslužek prodajajo ulični časopis Kralji ulice. In čeprav so večinoma izkušnje prodajalcev in prodajalk pozitivne, pa nedavni zapis na Facebook profilu omenjenega društva kaže tudi temno plat dotičnega dela.

Svojo izkušnjo je tako delila Špela, ki je dejala, da je večina mimoidočih prijaznih in razumevajočih, a "se kljub temu najde kdo, ki ti nameni ubijajoč pogled ali mu uide kakšna neprimerna beseda". Čeprav so običajno navajeni vsega hudega, pa je nespodobno povabilo oziroma prošnja močno pretresla prodajalko. Moški, ki je od nje kupil časopis, ji je namreč ponudil 50 evrov za spolne usluge.

"Prepričana sem bila, da sem po dolgih letih ponujanja časopisov dobila trdo kožo in da sem postala imuna na razne ponižujoče izjave, a me je sporočilo, ki ga prilagam, presunilo," je zapisala razburjena prodajalka. "Dobila sem ga na drobno zvitega od gospoda, ki je kupil tekoči izvod. Bilo je ponižujoče in žaljivo. Razburilo me je in komaj sem zadrževala jezo," je še nadaljevala.

Facebook/Kralji ulice

A sprevrženost se ni končala le pri neprimernem povabilu, ampak jo je moški tudi eno uro čakal pri svojem avtomobilu. "Dodatno me je pa podžgalo dejstvo, da me je gospod čakal pri avtomobilu dobro uro, kljub temu da je videl, da se ne zmenim zanj in se še naprej trudim za majhen, a pošten zaslužek. Predvsem pa se držim načela ravnanj z drugim tako, kakor bi si želela, da on ravna z menoj. A očitno nimamo vsi istih načel."

Ko je prijatelju zaupala svojo bridko izkušnjo, ji je ta dejal, da gredo to delo in tovrstne ponudbe z roko v roki v očeh nekaterih, kar še dodatno opozarja na dejstvo, da to ni osamljen primer. "V mojih očeh je to povsem nesprejemljivo. In takih ponudb je iz dneva v dan več," je še zaključila prodajalka.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol