N. V. | 7. 11. 2023, 17:23

Novogoriški kriminalist (fizično in verbalno) obračunal s skupino otrok: "Tu je Slovenija, pojdite naprej!"

Fotografija je simbolična.

Profimedia

V javnosti je zaokrožil videoposnetek spora v Novi Gorici.

Novogoriški kriminalist in ženska, ki je bila z njim, naj bi se konec tedna znesla nad večjim številom otrokVerbalno, psihično in fizično nasilje kriminalista je na kamero ujel eden od dečkov, udeleženih v sporu, ki se je zgodil na kolesarski stezi v Novi Gorici. Videoposnetek, ki ga je avtor objavil na družbenih omrežjih, je javno objavil medij 24ur.

Razlog za spor ni znan, sta pa se kriminalist in ženska, ki je bila z njim obregnila v nacionalnost otrok. Nekateri od otrok namreč naj ne bi bili Slovenci, govorili so v italijanskem, slovenskem in angleškem jeziku. 

"Tu je Slovenija!"

Dečki so moškega večkrat prosili, naj se pomiri, večkrat so mu tudi dejali, da se ne želijo prepirati. Kriminalist pa jim je odgovoril: "Pojdite naprej – v Italijo ali v čefurijo." Medtem ko je narekoval, naj se vrnejo v Italijo, je ženska, ki je bila z njim, ponavljala: "Tu je Slovenija!"

Kriminalist je enega od dečkov celo grobo prijel za zapestje in ga stresel, čeprav je deček v obrambo dvignil roko in prosil, naj se ga ne dotika. "Pojdi naprej, sicer te bom razbil," ga je medtem žalil kriminalist in mu grozil.

Tudi ženska je grozila otrokom. Enemu od dečkov je rekla: "Kaj je mulo? Kaj te strgam?" Otroke je zmerjala s 'čefurji' in drugimi zmerljivkami.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Bor Slana/Bobo

Moški je pozneje opazil kamero, ki je snemala celotno dogajanje. "Kaj boš snemal? Veš, kaj ti povem? Snemaj svojo mamo doma," je rekel, videti je, kot da se je prerival tudi z lastnikom telefona. Nato je moški sedel na kolo, z žensko sta se odpeljala po kolesarski stezi.

Odziv policije

Na Policijski upravi Nova Gorica naj bi na dogodek že reagirali. Uvedli so notranjevarnostni postopek. Zagotovili so, da bodo opravili dodatno zbiranje obvestil in izvedli tudi druge ukrepe, na podlagi katerih bodo ugotovili vse okoliščine navedenega dogodka.

"Uslužbenci policije smo se dolžni vzdržati ravnanj, ki bi lahko glede na naravo našega dela imela za posledice škodo ugledu policije ali celo kršitev pozitivne zakonodaje," so ob tem poudarili. Dodali so še, da je vsak uslužbenec policije dolžan z lastnim ravnanjem zagotavljati osebno in organizacijsko integriteto.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol