STA/M.P. | 2. 10. 2022, 16:00

Krvavi incident v Mariboru: dekle, ki je bilo na prizorišču, je opisalo dogajanje

Profimedia/Bobo/fotomontaža

Spregovorila je ena od obiskovalk priljubljenega zbirališča mladih, kamor se je po napadu zatekel zabodeni mladoletnik. Kaj je videla?

Do napada je prišlo v petek približno ob 22.30 v mestni četrti Magdalena. Policisti so ugotovili, da je mladoletnik z območja Maribora z neznanim ostrim predmetom huje poškodoval vrstnika prav tako z območja Maribora. Napadalec je pobegnil s kraja dogodka in se v spremstvu staršev kasneje zglasil na policiji, kjer so ga pridržali.

Trenutno poteka intenzivna preiskava kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe, ki jo usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Zaradi zaščite interesa mladoletnih oseb, obravnavanih v postopku, dodatnih informacij o dogodku zaenkrat ne morejo posredovati. 

Bobo

"Vsi so najprej mislili, da je pijan ..."

Dekle, ki želi ostati anonimno, je v petek zvečer videlo poškodovanega mladoletnika. Pekarno, mariborsko zbirališče mladih, je obiskala po dolgem času, je povedala za Lokalec.si.

"Ko sem šla ven, sem se skoraj zaletela v njega, kolega mi je rekel op, op, pazi, umakni se. Za tem so ga prijeli varnostniki. Vsi so najprej mislili, da je tako pijan in da je verjetno nekam padel in se razbil.”

Povedala je, da je imel fant črno majico in je bilo sprva videti, kot da je padel in se poškodoval. A ko ga je pogledala boljše, je videla, da je njegova majica prepojena s krvjo.

V  izjavi za medije policija še ni natančno povedala, kakšen oster predmet je napadalec uporabil.

V  izjavi za medije policija še ni natančno povedala, kakšen oster predmet je napadalec uporabil.

Profimedia

"Njegov obraz je bil čisto krvav"

V nadaljevanju je še povedala, da je bil njegov obraz popolnoma krvav. "Tudi, če bi ga poznala, verjetno ne bi vedela, kdo je." Samo nekaj minut kasneje naj bi fant po njenih besedah ležal pri stranišču, kjer se je zgrudil

“Prijateljica mi je povedala, da se je držal za trebuh, ljudje so se nato zbrali okrog njega in mu želeli pomagati. Vsi smo se spraševali, kje tako dolgo hodi rešilec, rabil je 15 minut,” njene besede navaja Lokalec.si.

Po prihodu policije nihče od prisotnih ni vedel, kdo je. “Slišala sem, da je v življenjski nevarnosti, upam, da čim prej okreva,” je zaključila.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord