N. Vo. | 5. 2. 2024, 15:45

Urška Klakočar Zupančič gospodinji, pobiraču in konjem sporočila: "Ponosni smo na vas!"

Bobo

Tudi letos so državni zbor v dneh pred pustom obiskali kurenti in ostali tradicionalni pustni liki s Ptujskega. Pred glavnim vhodom jih je sprejela redsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič.

Pustno delegacijo so sestavljali kurenti, princ karnevala s spremstvom in drugi pustni liki: baba deda nosi, gospodinja, pobirač, pokača, konji, za glasbeno spremljavo pa sta poskrbela dva harmonikarja.

Martina Čuk/fotogalerija Državnega zbora

Predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič se je vsem gostjam in gostom zahvalila za današnji obisk ptujskih pustnih mask. "Veseli me, da tudi z vključitvijo mladih generacij ohranjate kurentovanje, ki je eden najbolj zanimivih karnevalov na svetu. Gre za izjemno ljudsko izročilo, ki prispeva k večji narodni prepoznavnosti in bogatenju svetovne zgodovine s kulturno raznolikostjo. Ptuj je prežet z zgodovino in ponosni smo na vas, ki to tradicijo ohranjate za vse nas in za naslednje rodove."

Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek je vse zbrane povabila na tradicionalno 64. Kurentovanje in spremljajoče prireditve, ki med 3. in 13. februarjem 2024 potekajo na Ptuju.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol