R. K. | 13. 11. 2023, 14:07

Pozor, ne nasedajte! Goljufi v imenu slovenskega letališča ugodno prodajajo izgubljeno prtljago (v resnici željo zlorabiti vaše podatke)

Facebook/Ljubljana Airport

Lažna objava se ni pojavila samo v slovenskem, ampak tudi v hrvaškem jeziku.

Po Facebooku so v zadnjih dneh zaokrožili nenavadni oglasi, ki uporabnikom v imenu Letališča Jožeta Pučnika za "samo dva evra" ponujajo "kovček z izgubljenimi predmeti od letaliških strank v Sloveniji". Oglas je objavil profil z imenom "Ljubljana Jože Pučnik Airport", kar lahko uporabnike napelje, da gre za avtentičen profil letališča, vendar pa na Letališču Jožeta Pučnika opozarjajo, da gre za lažno objavo.

Po Facebooku so zaokrožile lažne objave, ki ponujajo kovčke z izgubljenimi predmeti potnikov.

Po Facebooku so zaokrožile lažne objave, ki ponujajo kovčke z izgubljenimi predmeti potnikov.

Facebook/Ljubljana Jože Pučnik Airport

"Letališče nima prostora za shranjevanje izgubljene prtljage, zato prodaja kovčke z različnimi stvarmi in elektroniko za samo dva evra," piše v objavi, ki se je v teh dneh kot 'sponzorirana' objava prikazala številnim uporabnikom Facebooka.

Letališče ne prodaja nobene izgubljene prtljage

Avtorji lažnega oglasa uporabnike napeljujejo, naj, če želijo naročiti kovček, kliknejo na gumb v oglasu in gredo na spletno stran. A, pozor, objava se ni pojavila samo v slovenskem jeziku, ampak tudi v hrvaščini.

Na Letališču Jožeta Pučnika so se že odzvali in na svojem avtentičnem Facebook profilu uporabnike, ki jih je dosegla zgoraj opisana vsebina, opozorili, da gre za lažen profil. "Letališče Ljubljana ne prodaja izgubljene prtljage," so zatrdili in dodali: "Svetujemo, da strani ne razkrivate svojih podatkov, saj tvegate, da bodo zlorabljeni." 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol