30. 5. 2022, 07:00

TOP 5 izjav kranjskih policistov

Policijska uprava Kranj/Facebook/fotomontaža

Facebookova stran Policijske uprave Kranj je med Slovenci zelo priljubljena. To pa ni naključje, saj njihove objave ljudi spravljajo v smeh. Poglejte, kakšne šale so že objavili letos.

Obdobje pandemije je poskrbelo, da je hvaležnost prebivalstva za lahkotnejše vsebine še narasla. In med viralnimi objavami preteklih dveh let se je znašlo tudi nekaj takšnih, ki jim viralnega potenciala ne bi pripisali.

Med drugim Facebookove strani Policijske uprave Kranj, ki na hudomušen in iskriv način javnost opozarja na nevarnosti, ki na nas prežijo na cesti, v gorah in celo doma.

Preverili smo trenutno stanje in ugotavljamo, da jim gre ta posel še vedno zelo dobro od rok.

1. Kar je šlo v četrtek dol, gre zdaj nazaj

S prvo zanimivostjo je PUK poskrbel že v svoji najnovejši objavi pred zaključkom redakcije. V gorenjskem dialektu so portal za informiranje voznikov o stanju na cestah infoPot povprašali, kako kaj "pri njih" kaže glede stanja na cestah.

"Drenj, a ne, sploh na avtocesti. Kar je šlo v četrtek dol, gre zdaj nazaj..." se je glasilo sporočilo o gneči v eno smer pred koncem tedna in v drugo smer po njem.

Ejga infoPot, kako pa pr' vas za nedeljo kaže⁉️ Dren ane, sploh na avtocesti. Kar je šlo v četrtek dol, gre zdej nazaj,...

Posted by Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj on Saturday, May 28, 2022

Nakar se je odzval infoPot z naslednjim komentarjem: "Namesto šampanjca bomo odprli sezono zastojev in opozoril na Gorenjskem. Prvo opozorilo ste častili vi, drugo bomo mi!" 

PUK je na to odgovoril z "O, fino, šampanjc imate. Zaklenite v sef za po sezoni, mi pa takrat prinesemo kozarce."

Facebook/zajem zaslona

Sum, da prijateljstvo med PUK in infoPot prerašča v nekaj več, se je z naslednjo objavo le še okrepil.

2. Spet je nekdo preveč gledal Youtube

Nad fotografijo kamiona, ki na kupu zemlje prevaža še manjši teptalnik tal, je PUK v svojem slogu opozarjanja na varnost na cesti pripisal: "Spet je nekdo preveč YouTube ali pa tisto skupino 'Fušerji i ostali sportaši' na Facebooku gledal".

Spet je eden preveč YuTub🥴🖥️ ali pa tisto skupino Fušeri i ostali sportaši na fejsbuku gledal🤦‍♂️ #nevarno #promet

Posted by Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj on Tuesday, May 24, 2022

Tudi tokrat se je v komentarjih odzval infoPot, ki mu je svojo oboževano PUK uspelo zvabiti v humorno izmenjavo komentarjev. "No, vsaj na svoji zemlji ga je parkiral," je izzval infoPot s komentarjem na prenaloženi kamion...

Facebook/zajem zaslona

Med tema dvema se zanesljivo nekaj plete.

3. Avto-funkcija naslednje generacije

Nad fotografijo povsem zarjavelega avtomobilskega praga se nekateri čudijo, kako je mogoče kaj takšnega spraviti čez tehnični pregled, drugi ugotavljajo, da je rja lažja od ogljika, PUK pa zopet ponudi globlji uvid. 

Gre za "nekakšen naslednji nivo avto-funkcije ventilatorja in splakovalnika za noge. Obe funkciji sta patentirani in se uporabljata samo v vetrovniku," hudomušno zapišejo na PUK. 

Baje nekakšna next level avto-funkcija 🌪️ventilatorja in splakovalnika za 👣noge🥴 Obe funkciji sta patentirani in se uporabljata samo v vetrovniku😁 #voznikRazlozil #sedajVemo #cudniPrimeri #nevarno #promet

Posted by Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj on Tuesday, May 17, 2022

Za polno rabo funkcije "umivanja nog" verjetno prav pride tudi kakšna luža na cestišču. 

4. Pnevmatika za celo življenje

V objavi, ki voznike opozarja, da je napočil čas za menjavo pnevmatik, so si na PUK zopet privoščili šalo. Ob fotografiji kamnitega kolesa so zapisali: "Za vse, ki bi gume želeli menjati le enkrat v življenju. Za več generacij."

Za vse, ki bi gume želeli menjati le enkrat v življenju😁👌 Za več generacij🤣

Posted by Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj on Monday, April 25, 2022

No, tudi o tem bi se dalo razpravljati.

5. S tečaja prve pomoči

Policisti pa morajo biti vešči tudi prve pomoči. In na PUK so imeli v ta namen organiziran, predvidevamo, osvežitveni tečaj. Česa novega so se naučili? 

"Na tečaju nam je iz kolega uspelo narediti beduina", so se spet pošalili na Facebooku.

Na tečaju nam je iz kolega uspelo naredit 🐫beduina😁 #vZivoJeBoljse #prvaPomoc

Posted by Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj on Tuesday, April 12, 2022

Ker je leto še mlado, to ni nikakršen celoletni zaključni izbor objav. Obljubimo pa, da jim bomo še naprej sledili in vas o res najpomembnejših tudi sproti obveščali.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord