M. P. | 28. 10. 2022, 07:00

Letošnjo Odprto kuhno je kar sedemkrat odplaknil dež

Žiga Živulovič Jr./Bobo

Kljub zaključku že 10. sezone se kmalu obeta posebna izvedba priljubljenega ljubljanskega festivala ulične hrane.

Letos se je na Odprti kuhni zvrstilo kar 60 različnih ponudnikov, na zadnji oktobrski petek pa se znamenita tržnica za letos poslavlja. V sklopu festivala November Gourmet bodo pripravili še posebno, dodatno izvedbo Odprte kuhne, na kateri bodo pobudo prevzele ženske.

Staro vzdušje je nazaj!

Njen soustanovitelj Lior Kochavy kot enega najpomembnejših elementov jubilejne 10. sezone izpostavlja: "Dve pandemični leti smo delovali, a v skladu z omejitvami in vzdušje ni bilo enako. Letos pa je bilo spet čutiti tisti pravi utrip, slišati tuje jezike ..."

Pred stojnicami s hrano se vedno vijejo vrste ljudi, brez njihovih klasik, kot so šmorn, falafel, čevapčiči, romali roti, vietnamski zavitki, pad thai, praženi riževi rezanci, polnjene paprike, frigani kalamari ali egipčanski tauk, pa ne mine skoraj nobena Odprta kuhna.

Borut Živulovič/Bobo

Poleg 25 petkovih druženj v Ljubljani je organizacijska ekipa letos pripravila še 9 gostovanj Odprte kuhne, 4 Pivo & Burger Fest ter Brino, ljubljanski festival džina.

Lahko se pohvalijo z michelinko

Ob koncu jubilejne sezone še nabor največjih zanimivosti. Odprto kuhno je letos sedemkrat odplaknil dež, a največ smole z vremenom je imel Pivo & Burger Fest, na katerega so zaradi vremena morali čakati vse do septembra. Letos je ekipa priljubljeni Pivo & Burger Fest prvič popeljala tudi v druga slovenska mesta. Razveselili so se ga v Novem mestu, na Ptuju in v Novi Gorici.

Tudi Ptuj je gostil Odprto kuhno.

Tudi Ptuj je gostil Odprto kuhno.

Milos Vujinovic/Bobo

Ob jubilejni 10. sezoni so donirali 4.140 evrov Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje za prenovo skladiščnega prostora za donacije hrane ter kuhinje, v kateri pripravljajo obroke za družine v stiski in prirejajo kulinarične delavnice.

Del Odprte kuhne je tudi Restavracija Atelje, ki obiskovalce razvaja z ostrigami, svetlikajočimi se v soju Michelinove zvezdice. Najdaljšo pot je za predstavitev na Odprti kuhni opravila ekipa WB - Tavarneta. Kar 260 kilometrov so se v eno smer peljali iz domačih Goriških brd do gostovanja na Ptuju.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol