14. 5. 2022, 07:00

Ljubljana dobila pomembno nagrado, za kaj gre?

Profimedi

Prestolnica je prejela povprečno oceno 9,3, ki je hkrati najvišja ocena med vsemi destinacijami v tej seriji presoj.

Ljubljana je prejela znak Slovenia Green Destination PLATINUM, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. S tem dokazujejo, da je Ljubljana ena najuspešnejših destinacij v Zeleni shemi slovenskega turizma in da uspešno sledijo trajnostnemu razvoju.

Najvišja ocena med vsemi destinacijami 

Ljubljana je pridobila platinast certifikat Zelene sheme slovenskega turizma s povprečno oceno 9,3, ki je hkrati najvišja ocena med vsemi destinacijami v tej seriji presoj. V kar dveh kategorijah je dosegla najvišjo možno oceno 10, in sicer v kategorijah narava in pokrajina ter kultura in tradicija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Feel Slovenia (@feelslovenia)

Kot so podeljene ocene obrazložili pri Slovenski turistični organizaciji, najvišji možni oceni v obeh kategorijah dokazujeta dobro strateško naslavljanje obeh področij ter zagotavljanje ustreznih politik in izvajanje ukrepov za varovanje in upravljanje z naravnimi in kulturnimi viri.

Ključno tesno sodelovanje

V Turizmu Ljubljana poudarjajo, da je za uspešen razvoj trajnostnega turizma v Ljubljani ključno tesno sodelovanje s širšo mestno družino in z lokalnim turističnim gospodarstvom.

"Župan Zoran Janković in ekipa Mestne občine Ljubljana z jasno vizijo trajnostnega razvoja Mestne občine Ljubljana omogoča in v vsakem trenutku močno podpira vse naše ambicije," poudarja Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana.

O nagradi

Zelena shema slovenskega turizma je nacionalni program in certifikacijska shema, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, destinacijam in ponudnikom ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja ter skozi znamko Slovenia Green to zeleno delovanje tudi promovira. 

Znak Slovenia Green Destination Platinum, ki ga je prejela Ljubljana, je veljaven za triletno obdobje do naslednje presoje leta 2025.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ