Uredništvo | 6. 12. 2023, 07:00

Drsalke v nahrbtnik in gremo! Kam na ledeno ploskev v prestolnici?

Žiga Živulovič jr./Bobo

Praznično obdobje je pravšnji čas za obisk drsališča, možnosti je tudi letos kar nekaj.

V veliki dvorani Hale Tivoli in v ledni dvorani Zalog se je že oktobra začela redna sezona rekreativnega drsanja. Rekreativcem je ledena tivolska površina na voljo ob četrtkih med 19. uro in 20.30, ob sobotah med 10. in 12. uro ter med 20. in 22. uro, ob nedeljah pa bodo lahko drsali med 10. in 12. uro. Vstopnina je tri evre, družinska vstopnica pa je 10 evrov. Za ceno 4 evrov je možna tudi izposoja drsalk in pingvina.

Poleg drsalk je možno najeti tudi plastičnega pingvina.

Poleg drsalk je možno najeti tudi plastičnega pingvina.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Medtem je v Zalogu ledena ploskev drsalcem na voljo ob petkih med 18.30 in 20. uro ter ob sobotah in nedeljah med 11. uro in 12.30. A to še ni vse. Kroženje po ledenem ringu je spet na voljo tudi na strehi ljubljanskega nakupovalnega centra Aleja v ljubljanski Šiški. Glede na to, da gre za drsanje na odprtem, pa je treba biti pozoren na nekaj stvari.

Toni Pugelj, direktor Aleje.

Toni Pugelj, direktor Aleje.

Žiga Živulovič jr./Bobo

1000 kvadratnih metrov veliko "drsališče nad mestom" na strehi Aleje, ki so ga odprli že tretje leto zapored, obratuje vse dni v tednu. A pozor: ob dežju in ob temperaturah, višjih od 10 stopinj Celzija, drsališče ne obratuje. Njihovi načrti so, da bo to ostalo odprto vsaj do konca letošnjega leta (na božični dan bo zaprto), ob ugodnih vremenskih razmerah pa bodo obratovanje podaljšali v prihodnje leto.

V drsanju na ledeni ploskvi Aleje SKY lahko uživate od ponedeljka do nedelje.

Vstopnina je med tednom za otroke pet evrov, za odrasle šest. Ob koncih tedna in praznikih vstopnica za otroke stane sedem evrov, za odrasle pa osem. Na voljo so tudi paketi vstopnic in družinska vstopnica. Poleg drsalk in pingvina je možna tudi izposoja čelad, hokejskih palic in pakov. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol