R.S. | 27. 9. 2022, 15:02

Ljubljana je dobila 140 novih parkomatov

Bobo

Omogočajo plačilo parkirnine s kovanci, za potrebe plačevanja z mestno kartico Urbana pa je na parkomate nameščena tudi nova generacija čitalcev TaPOS.

Mestna občina Ljubljana je v prestolnici namestila 140 novih parkomatov, ki so nadomestili parkomate proizvajalca Siemens. Ti namreč po koncu letošnjega leta ne bi izpolnjevali zahtev Finančne uprave Republike Slovenije po spletnem potrjevanju izdanih računov, zato jih je bilo treba zamenjati.

Bobo

Opremljeni so z LCD-prikazovalniki za prikaz informacij in vodenje uporabnika skozi proces plačevanja parkirnine. V pokrov parkomata so vgrajeni solarni paneli, ki zagotavljajo celostno napajanje parkomata.

Parkomati omogočajo plačilo parkirnine s kovanci, za potrebe plačevanja z mestno kartico Urbana pa je na parkomate nameščena nova generacija čitalcev TaPOS.

Vsi ulični parkomati v Mestni občini Ljubljana so prek digitalnega mobilnega omrežja povezani v nadzorni center za upravljanje parkomatov CityLine, ki nam omogoča enostavno upravljanje parkomatov in z njimi povezanih aktivnosti.

Parkomate je dobavilo, namestilo in zagnalo podjetje Elbi d.o.o. v sklopu okvirnega sporazuma za dobavo, vgradnjo, implementacijo in vzdrževanje parkirnih avtomatov iz leta 2019.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord