29. 10. 2022, 08:00

Ljubljanski taksist nevede prevažal truplo (pojasnil je, kaj se je zgodilo)

Aleksandra Saša Prelesnik

Vožnja s taksijem je včasih lahko precej nepredvidljiva. Živemu človeku se lahko zgodi marsikaj in dokaz je tudi izpoved voznika taksija, ki so ga pošteno prelisičili.

Taksi je dandanes za krajše relacije dostopen vsem in ni namenjen le eliti. Uporabljajo ga upokojenci, zaposleni, študentje, žurerji, družine ...

Čeprav so taksisti tisti, ki poskrbijo, da pridemo pravočasno in varno od točke A do točke B, se med vožnjo lahko zgodi marsikaj. Vsak je zatopljen v svoje delo: taksist je osredotočen na vožnjo, sopotnik pa običajno gleda v svoj pametni telefon in brska po spletu, v ozadju pa iz radia običajno odmeva glasba. Včasih je kakšen taksist bolj družaben in se z veseljem zaplete v pogovor s potniki.

 

Aleksandra Saša Prelesnik

Nedavno smo objavili intervju z ljubljanskim taksistom Jankom, ki je brez dlake na jeziku razkril nekaj zanimivih in nenavadnih anekdot, ki jih je kot voznik taksija doživel v zadnjih letih. Največ pozornosti je pritegnila zgodba o truplu, ki gre takole:

Na avtobusni postaji v Ljubljani je do taksista pristopil Romun in ga vprašal, koliko bi stala pot do Milana, kjer bi pobrala njegovo družino, in potem nadaljnja pot do njihovega doma v Romuniji. Dogovorita se za ceno in se podata proti Milanu. Tam pobereta družino, katere del je bila tudi stara mama, ki po besedah stranke ni več mogla hoditi, zato so jo v taksi prinesli. Ko se je celotna družina končno zbrala v taksiju, so se podali proti Romuniji. Zalomilo se je na srbsko-romunski meji, ko si je carinik podrobneje ogledal staro mamo. Ugotovil je, da je mrtva. Mrtvo pa so že prinesli v taksi; najbrž so Romuni ugotovili, da bi uradni prevoz trupla stal še več in so tako prelisičili taksista.

Še več zanimivih zgodb taksista Janka si lahko preberite v spodnjem članku.