STA/M.P. | 14. 12. 2022, 13:28

Ljubljanski zelenci na dveh koleščkih, ki so povzročili veliko nejevolje, se umikajo z ulic

Žiga Živulovič/Bobo

Pogosto so bili prakirani tam, kjer ne bi smeli biti, po mnenju mnogih si lahko zdaj oddahnemo.

Izposoja električnih skirojev podjetja Bolt v Ljubljani do konca zime ne bo mogoča. V podjetju so se tako odločili, da bi udeležence v prometu zaščitili pred potencialno nevarnimi vožnjami v času zimskih padavin in mraza ter jih opozorili na odgovorno uporabo električnih skirojev.

Bolt je s 300 električnimi skiroji prišel v Ljubljano julija letos, pozneje je njihovo število prilagajal potrebam uporabnikov. Njihov prihod je povzročil tudi nekaj nejevolje, saj uporabniki puščajo električne skiroje vsepovsod, med drugim na pločnikih, zelenicah in kolesarskih stezah, s čimer ovirajo invalide, pešce in kolesarje. 

Žiga Živulovič/Bobo

Ljubljanski župan Zoran Janković je že poleti povedal, da bodo poskušali v sodelovanju s podjetjem najti rešitev, na novinarski konferenci ta teden je razkril, da bodo spomladi po mestu zarisali postajališča za ta prevozna sredstva.

Pri Boltu ves čas poudarjajo, da je njihova vizija pomagati graditi mesta za ljudi, ne avtomobile. 

"Naš cilj je ponuditi najvarnejšo rešitev za mikromobilnost v mestih, kjer delujemo. Eden od načinov, kako to dosežemo, je tudi ta, da v zimskem času, ko je uporaba skirojev nevarnejša, zamrznemo uporabo električnih skirojev," je dejal direktor mikromobilnosti za Slovenijo in Hrvaško pri Boltu Ivan Begović.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec