N. V. | 29. 7. 2023, 17:35

Priljubljen lokal razdvojil Ljubljančane: nekateri se na vse pretege trudijo, da ga zaprejo, drugi se borijo za njegov obstoj

Instagram/Ferdinand

Lokal je postal trn v peti mnogim okoliškim prebivalcem.

Na Gornjem trgu 25 v Ljubljani se je pred več kot enim letom odprl bar Ferdinand. S pestro ponudbo pijač in različnimi dogodki je navdušil marsikaterega Ljubljančana, za svojega pa ga je hitro vzela tudi mladina v slovenski prestolnici.

Lokal je trn v peti okoliškim prebivalcem

Medtem ko so mnogi nad lokalom navdušeni in vanj redno zahajajo, pa je ta postal trn v peti okoliškim prebivalcem. Moti jih hrup, ki prihaja iz lokala, predvsem v času, ko organizirajo kakšne dogodke.

Že več krat so okoliški prebivalci lokal prijavili policiji, ki se je na vsako prijavo odzvala, a lastnikom bara ni nikoli dodelila kazni. Lastniki lokala pa pojasnjujejo, da se soočajo tudi z grožnjami. Zato so v zadnjem času odpovedali več načrtovanih dogodkov.

Peticije

Prebivalci soseske zdaj pripravljajo peticijo, zbirajo podpise z namenom, da se lokal zapre oziroma skrajša obratovalni čas. Lastniki lokala pojasnjujejo, da bi skrajšanje obratovalnega časa imelo enak učinek, kot če lokal povsem zaprejo.

Zato so lastniki bara pripravili svojo peticijo: zbirajo podpise za obstoj Ferdinanda. "To peticijo bomo poslali županu mesta Ljubljana, z željo in prošnjo, da vaši podpisi pokažejo, da si Ferdinand zasluži svoj prostor na Gornjem trgu 25," pojasnjujejo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ferdinand (@ferdinand__bar)

Opozarjajo, da dejstvo, da so "gostinski lokal, kar pomeni ljudi in dogajanje in včasih hrup, nič drugače kot drugje v stari Ljubljani". Ob tem dodajajo, da bi radi še naprej opravljali svoje delo in da se močno trudijo, da bi vse pritožbe razrešili ter z okoliškimi prebivalci našli skupni jezik.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol