K. Ž. | 2. 10. 2023, 16:56

Znamenita Loto Sedmica se poslavlja (znano, kaj prihaja namesto nje)

Borut Živulovič/Bobo

Zagotovo vas bo razveselila novica, da se s tem poveča tudi vaša možnost za osvojitev dobitka.

Prihaja prenovljeni Loto, ki prinaša kar štirikrat več dobitkov. Po novem bodo namreč žrebali šest številk in ne več sedem, prvič se bo to zgodilo 4. oktobra. V bobnu bo tako odslej 44 številk, za glavni dobitek Šestica pa jih bo treba pravilno napovedati šest. S tem se prav tako statistično poveča možnost za katerikoli dobitek, tudi glavni.

"Število vseh kombinacij se bo s 15,3 milijona znižalo na sedem milijonov, verjetnost zadetka kateregakoli dobitka pa se tako poveča z 1 : 45 na 1 : 11," so obvestili iz Loterije Slovenije.

Loterija Slovenije

Zagotovljeni sklad za Šestico po novem znaša 400.000 evrov, višina sklada pa ne bo več omejena navzgor. Dobra novica za igralce je tudi, da cena Lota ostaja nespremenjena. Prav tako ostaja tudi dodatno žrebanje za Loto plus.

Loto igralci so ena največjih skupnosti v Sloveniji. "Od leta 1962 do danes smo na območju Slovenije dobili več kot 60 Loto milijonarjev, v zadnjih desetih letih pa so igralci igre Loto prejeli nekaj več kot 267 milijonov evrov dobitkov. Dosedanja rekordna vrednost glavnega dobitka v višini 5 milijonov evrov je bila vplačana dvakrat: prvič 8. julija 2015 v Kopru, drugič pa 9. oktobra 2022 na loterija.si," so še sporočili.

Z igranjem Lota pa vsi igralci skupaj vračajo družbi. Tako so v zadnjih desetih letih samo iz iger Loto zbrali 95 milijonov evrov za delovanje invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij. Proračun države pa je iz naslova davkov, vezanih na prirejanje iger na srečo, pridobil skoraj 54 milijonov evrov.