N. V. | 15. 1. 2024, 08:44

Golobova 19-letna hči ni več direktorica podjetja: ne boste verjeli, kdo jo je zamenjal (tesno je povezan s premierjem)

Žiga Živulović j.r./Bobo

Hčerka predsednika vlade je bila na čelo podjetja začasno. Zdaj jo je zamenjal očetov prijatelj.

Podjetje Star Solar ima novega direktorja, kažejo javno dostopni podatki. Na čelu podjetja, ki je v lasti premierja Roberta Goloba, je njegovo 19-letno hčerko Luno Golob zamenjal Miran Klanjšček. Gre za moža poslanke Svobode Mirjam Bon Klanjšček, v preteklosti pa je bila poslanka SAB.

Klanjšček je bil do lanskega junija direktor podjetja Trine, kjer je tudi eden od ustanoviteljev in ima 29-odstotni delež, poroča Forbes Slovenija. Podjetje upravlja casino Venko na Dobrovem v Brdih. Klanjšček po navedbah v registru Ajpesa prebiva v Kromberku pri Novi Gorici, kjer ima stalni naslov še vedno prijavljen tudi Golob.

Rober Golob

Rober Golob

Profimedia

19-letnica na čelu podjetja le začasno

Luna Golob, hčerka predsednika vlade, je bila na čelo podjetja imenovana julija lani na podlagi sklepa novogoriškega sodišča. Kot izhaja iz sklepa sodišča, so Luni Golob pooblastila prenehala 28. decembra lani, dan pozneje pa je direktorsko mesto prevzel Miran Klanjšček. Čeprav je torej bil Klanjšček že pred dvema tednoma postavljen za direktorja, tega Golob v javnosti ni omenjal, čeprav je prejel mnogo vprašanj na to temo.

Star Solar

Star Solar, ki se ukvarja s sončnimi elektrarnami, je v središču pozornosti od lanskega novembra, ko je Golob postal lastnik podjetja. Pred tem je bila lastnica njegova nekdanja žena Jana Nemec Golob, po ločitvi in delitvi premoženja na pol pa je delež v podjetju pripadel Golobu. Podjetje "živi" od poslov z državnim Borzenom, v zvezi z lastništvom pa je prijavo prejela tudi komisija za preprečevanje korupcije (KPK).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol