Uredništvo | 31. 5. 2023, 14:20

Magnificova hiša (oziroma dve) v Kosezah lepo napreduje, imamo zadnje fotografije

Borut Živulovič/Bobo/Uredništvo/fotomontaža

Parcela, na kateri gradi znani glasbenik, je bila v času nakupa še nezazidljiva. To so zadnje fotografije.

Načrtovana pozidava travnika ob ulici Draga v ljubljanskih Kosezah je pred leti zaradi spremembe namembnosti dvignila kar precej nejevolje pri okoliških prebivalcih. Gre namreč za zelo miren del soseske tik ob Mostecu, priljubljeni točki oddiha in rekreacije za mnoge prebivalce glavnega mesta. V neposredni bližini se nahaja tudi koseška cerkev, le streljaj stran je soseska Mostec, znana po svoji mirni lokaciji ob Koseškem bajerju sredi Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib.

Uredništvo

Gradnja je vseeno stekla

Poleg želje, da bi ohranili svojo zelenico, so bili stanovalci mnenja, da je soseska že tako in tako preveč obremenjena. Zato so načrtovano mega gradnjo, za katero se je že leta govorilo, da za njo stoji slavni ljubljanski pevec Robert Pešut oziroma Magnifico, želeli preprečiti.

Uredništvo

A zelene površine jim kot kaže ni uspelo ohraniti. Ta je že nekaj časa ograjena in posuta s peskom, na projektni tabli sta vidna tako naziv projekta kot investitor.

Zemljišče v Kosezah ob ulici Draga je že lep čas ograjeno.

Zemljišče v Kosezah ob ulici Draga je že lep čas ograjeno.

Uredništvo

Dve enodružinski hiši

Na ograjah sta dve projektni tabli, na eni je pod nazivom objekta navedeno, da gre za gradnjo enodružinske hiše Pešut, kot investitor je naveden Robert Pešut. 

Uredništvo

Na drugi tabli medtem pod nazivom objekta piše, da gre za gradnjo enodružinske hiše Čad, investitor te pa je Gala Čad Prule. Razvidno je še, da gre za dve različni gradbeni dovoljenji in dva različna nadzornika.

Pozidava koseškega travnika je razburila mnoge tamkajšnje prebivalce.

Pozidava koseškega travnika je razburila mnoge tamkajšnje prebivalce.

Uredništvo

Parcelo so trije lastniki, med katerimi je bil tudi Šiškar Magnifico, kupili leta 2009. Nato ji je občina spremenila namembnost, kar pomeni, da je njena vrednost zrasla, so takrat poročali številni slovenski mediji.

   

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.