A. B. | 5. 4. 2022, 18:30

Mama preminule Katje prosi za pomoč. Njena želja vas bo ganila do solz

Profimedia

Poslednja želja 20-letne Katje Jagodic je bila darovanje organov. Njeno željo so starši tudi izpolnili. 

Zgodba Katje Jagodic je ob njeni smrti preplavila celotno Slovenijo. Njena mama Tatjana Jagodic je v čustvenem intervjuju z vedeževalko LiLi SoRuM zaupala, da je strokovna komisija uradno potrdila vzrok njene smrti, ki je vezan na cepljenje s cepivom Janssen. Na njenem ganljivem gasilskem pogrebu pa je zapela slovenska pevka Špela Grošelj. 

A del zgodbe, ki se je širše Slovenije najbolj dotaknil, se veže na Katjino zadnjo željo – darovanje organov po smrti.

Mama pokojne je v intervjuju z vedeževalko povedala, da je bila 20-letna Katja izjemno empatična in srčna, zato je bila tudi njena želja o darovanju organov zares iskrena. "Hvaležna sem, da sem ji lahko omogočila še zadnjo željo. Naj, če je zgodba za njo že končana, njene celice živijo naprej," je povedala. 

"Tisti trenutek, ko sem začela zdravniku govoriti, da si je želela Katja darovati svoje organe, se ji je na zaslonu povišal utrip." 

Katja je tako ob smrti darovala štiri organe – ledvice so darovali v Zagreb, medtem ko so roženice, koža in srce ostali v Sloveniji. Kožo je darovala ponesrečenim v eni izmed hujših balonarskih nesreč v Sloveniji, "da bodo lahko imeli lep obraz," je dodala njena mama Tatjana. 

Katjina mama zdaj za pomoč PROSI celotno Slovenijo 

"Njeno srce bije in želim si spoznati osebo, ki ima njeno srce. Če si 30. ali 31. septembra prejel ali prejela Katjino srce ... Moja velika želja je, da te objamem ... Da začutim bitje srca moje Katje." 

S tem je pozvala vse, ki se prepoznajo v zgodbi, da se ji javijo na elektronsko pošto onkrajtancice@gmail.com

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord