N. V. | 18. 1. 2024, 10:47

Mariborski župan priredil zabavo in povabil vse veljake: "čaga" ušla izpod nadzora, posredovala je policija

Profimedia

Še en incident mariborskih veljakov zaradi alkohola.

V Mestni občini Maribor so 16. januarja organizirali ponovoletni sprejem v Kazinski dvorani. Po sprejemu so mestni veljaki druženje nadaljevali v Gledališki kavarni. Tam se je očitno zabava zelo razvnela, saj je morala posredovati policija, ki naj bi enemu od znanih mariborskih politikov naložila celo kazen.

Pil, kadil in se neprimerno vedel

Med tistimi, ki so po ponovoletnem sprejemu zavili v gostinski lokal, naj bi bila tudi mariborski podžupan Samo Peter Medved ter nekdanji podžupan in trenutni mestni urbanist Tomaž Kancler. Zasačili so ju v družbi še enega moškega, po poročanju Večera pa naj bi se eden izmed trojice vedel neprimerno in kršil zakon.

Bili so močno pod vplivom alkohola, v gostinskem lokalu pa naj bi eden izmed njih celo kadil – prav to naj bi bil razlog, da so zaposleni v lokalu poklicali policijo. Kršil je namreč zakon o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov.

Enemu od znanih mariborskih politikov naj bi zaradi neprimernega vedenja in kršenja zakona policisti celo naložili kazen. Oseba, ki jo čaka hitri prekrškovni postopek, naj bi bila prav mestni urbanist Tomaž Kancler. Kancler za zdaj zadeve ne želi komentirati: "Nimam nič za povedati. Ne vem, zakaj me sploh kaj sprašujete."

Tomaž Kancler

Tomaž Kancler

Facebook/Tomaž Kancler

Podžupan Medved pa je potrdil, da je bil v torek zvečer v Gledališki kavarni. Dejal je, da se sam ni neprimerno vedel – vedenja drugih pa ni želel komentirati. "Prišel sem okoli 20. ure in odšel ob 21. uri. Bil sem daleč od tega, da bi se neprimerno vedel," je poudaril Medved.

Mariborski politiki in alkohol

To je v zadnjem času že tretji z alkoholom povezan primer, ki se nanaša na mariborsko občino. Spomnimo: zadnji dan preteklega leta je pod vplivom alkohola vozil podžupan Gregor Reichenberg, za kar se je opravičil in ponudil odstop, a ga župan Saša Arsenovič ni sprejel. Policisti so mu za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog v višini 600 evrov in mu dodelili osem kazenskih točk.

Še hujši prometni prekršek je v opitem stanju 22. decembra storil zdaj že nekdanji nadzornik v več občinskih podjetjih Damijan Škrinjar. Opit je povzročil prometno nesrečo, nato pa skušal podkupiti zdravstveno osebje v UKC Maribor, da bi se izognil pregledu, smo poročali. Grozi mu ovadba zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje, za kaj sta zagrožena denarna kazen ali zapor od treh mesecev do treh let.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord