R.S. | 11. 4. 2023, 07:20

Mariborska policista, ki sta mimoidočemu rešila življenje: "V tistem trenutku daš vse od sebe"

Facebook/Policijska uprava Maribor

Ob pravem času sta bila na pravem mestu - brez njune pomoči občan ne bi preživel. 

Na velikonočno nedeljo sta mariborska policista rešila življenje občanu. Kaj se je zgodilo? Okoli 17.40 sta opravljala patruljiranje na Ptujski cesti v Mariboru. Ustavila sta se pri semaforju, nato pa sta videla moškega, ki je hodil po pločniku in potem nenadoma padel v travo in se začel tresti. Policista sta mu takoj nudila prvo pomoč, srčnega utripa pa nista zaznala. Začela sta ga oživljati do prihoda reševalcev. Moškemu sta uspela rešiti življenje, trenutno pa ostaja v UKC na zdravljenju.

Žan Hliš in Boštjan Zemljič sta bila brez dvoma ob pravem času na pravem mestu. "Med vožnjo sva zagledala moškega, ki se je nenadoma zgrudil. Takoj sva priskočila do njega in mu želela pomagati. Oseba ni kazala znakov življenja, zato sva ga takoj začela oživljati in ga oživljala do prihoda reševalcev," je za 24ur.com povedal Zemljič. "Delovala sva kot tim, pri oživljanju sva se menjavala, tako da čestitke tudi sodelavcu, trezni glavi in da sva uspela rešiti gospoda." 

Zemljič ni skrival, da sta oba policista čutila veliko olajšanje, ko je občan zadihal. "V tistem trenutku daš vse od sebe, da lahko nekomu rešiš življenje in če se tako zgodi, kot se je tu pri nama, se počutiš srečno. V sebi čutiš neko zadovoljstvo, ko lahko nekomu pomagaš, saj zaradi tega smo se tudi odločili za delo policista." Gospodu želita čimprejšnje okrevanje. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord