Uredništvo | 26. 7. 2023, 14:14

Nekdanji nogometni reprezentant z zapisom dvignil ogromno prahu: "Zakaj med covidom ni bilo neurij? In kaj sledi? Potresi?"

Borut Živulović/Bobo/YouTube/BKTVkanal/fotomontaža

Nekoč je navduševal z žogo v svojih nogah, zdaj buri domišljijo s svojim zapisom na Facebooku. Se za nevihtami res skrivajo "temačne sile"?!

Živimo v svetu, v katerem družbena omrežja vsem omogočajo, da povedo vse, kar jim leži na duši. Svetovni splet je postal tudi poligon za številne takšne, ki v vsem vidijo teorije zarote. Ti so bili še zlasti glasni v času pandemije covida-19, njihov glas pa se je spet močno okrepil v zadnjih dneh, ko je bila Slovenija v primežu res neverjetnega, redko videnega dogajanja na nebu. Po družbenim omrežjih že nekaj dni krožijo takšni in drugačni zapisi, ki se jim številni čudijo in se zgražajo nad njimi, spet drugi pa jim prikimavajo.

Po stari navadi so se Slovenci kakopak razdelili v dva tabora in vsak vleče na svoje. So takšni, ki trdijo, da so hude nevihte delo izprijenega človeškega uma, so - jasno - tudi ljudje, ki se čudijo bujni domišljiji nekaterih.

V vse glasnejšo debato o tem, zakaj se na nebu dogaja, kar se dogaja, se je v teh dneh vključil tudi nekdanji slovenski nogometni reprezentant. Marinko Galić je v svoji karieri kar 66-krat oblekel dres z državnim grbom, med drugim igral na Cipru in Kitajskem, hkrati nastopil tako na evropskem kot tudi svetovnem prvenstvu, z Mariborom pa izkusil še slast igranja v ligi prvakov. Kakorkoli, tudi danes 53-letni Primorec, ki je drugi dom našel na Štajerskem, se je vpletel v omenjeno debato in s svojim zapisom dvignil kar nekaj prahu.

"Ne želim izpasti neki teoretik zarote, toda naj mi nekdo od vsevedov in znanstvenikov pojasni le to, kako to, da v času svetovnega natega, imenovanega C...D, ni bilo skoraj nobenega takega neurja? Lani se je 'iznenaditis' pojavila vojna v Ukrajini, julija 2023 pa 'iznenaditis' vsakonočna neurja ala ameriška obala? Da o tem, da je bilo od maja meseca do sedaj več kot pol mokrih dnevov, niti ne pišem. Bodo naslednja faza potresi?" je zapisal Marinko Galić. Pod njegovo objavo na Facebooku so se hipoma usuli takšni in drugačni komentarji, teh je že več kot 100 ...

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord