Uredništvo | 21. 10. 2023, 11:31

Šarec: "Če bi Jezus njih videl, bi dvakrat premislil, če je vredno iti na križ"

Profimedia

"Moram iskreno povedati, da ko se udeležim komisij, ki jih vodi Nova Slovenija in tam poslušam nebuloze, se vprašam, ali je vse skupaj vredno živcev in truda," je zapisal Marjan Šarec na Facebooku.

V javnost je ta teden pricurkljala novica, da bo ministrstvo za obrambo snemalo resničnostno dokumentarno serijo Vojak v akciji, in sicer z namenom promocije Slovenske vojske. Obrambni minister Marjan Šarec meni, da gre za dobro potezo, saj slovensko vojsko potrebujemo.

Prah pa je dvignilo javno naročilo za serijo, kamor sta prišli dve ponudbi, ministrstvo pa je izbralo dražjo ponudbo. Opozicijska stranka NSi je zahtevala sklic seje komisije državnega zbora za nadzor javnih financ, ta pa je poznavala Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK), da zaradi suma korupcije in kršitve integritete v primeru javnega razpisa za snemanje vojaškega resničnostnega šova uvede postopek.

Na dogodek se je odzval Marjan Šarec in na svojem Facebook profilu zapisal: "Včeraj je farizejska stranka NSi spet skočila na prvo žogo in me povabila na Komisijo za nadzor javnih financ (kjer je mimogrede edina opozicijska stranka in ima večino), da bi mi očitali, kako je s predvidenim projektom oddaje o življenju vojaka vse narobe. Ker njih samo skrbi za javne finance in niti pod razno nimajo drugih ciljev. Napadli so spet s svojim cenenim populizmom, tako kot smo že navajeni."

Če bi Jezus njih videl ...

Dodal je, da ljudje pač reagiramo tako, kot preberemo v medijih in da se na podlagi tega odločamo, kaj je dobro in kaj slabo. "Seveda ima lahko vsak svoje mnenje in prav je, da ga ima. Vendar je pa malo za lase privlečeno, ko mi farizejska stranka razlaga, da so bile poplave. Če kdo ve, da so bile, vem to sam, ve Slovenska vojska." Slovenska vojska je namreč po njegovem mnenju zelo potrebna za soočanje z naravnimi nesrečami, ki nas pestijo v zadnjem času.

"Zato me lahko v komentarjih popljuvate do konca in mi pišete vse sorte, vendar sem prepričan, da promocijo potrebujemo. Tudi v drugih državah je tako. V preteklosti smo milijone zmetali za neke kampanje o SV, a so šle vse mimo nas. Za kampanjo Ponosni nase, na primer je šlo milijon evrov, a ne vem koliko ljudi je videlo tiste spote in plakate. A takrat ni nihče skakal v zrak." Pravi, da bo ta serija, v kolikor bo izvedena, gledana in takrat jo bo lahko vsak ocenil.

"Ampak, kot sem rekel, v Sloveniji radi skačemo na prvo žogo. Samo to bom rekel, zame je Slovenska vojska sveta stvar in zato jo je treba prikazati v pravi luči in takšen je tudi namen promocije. 

Ko bo naslednjič ujma, bo spet na terenu, skupaj z gasilci in Civilno zaščito in bo pomagala na polno. Tudi sam bom vedno zraven, čeprav moram iskreno povedati, da ko se udeležim komisij, ki jih vodi Nova Slovenija in tam poslušam nebuloze, se vprašam, ali je vse skupaj vredno živcev in truda. Če bi Jezus njih videl, bi dvakrat premislil, če je vredno iti na križ."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol