R.S. | 12. 7. 2022, 11:53

Marta Kos je razkrila, koliko je vredno njeno premoženje

STA foto

Nedavno je vrednost premoženja razkrila Pirc Musarjeva, zdaj pa se je za transparentnost odločila tudi Marta Kos. 

Političarka Marta Kos je na spletni strani objavila podatke o svojem premoženju. Kosova bo na jesenskih predsedniških volitvah nastopila kot kandidatka Gibanja Svoboda. 

Bobo

V bankah ima 84 tisoč evrov in 161 tisoč švicarskih frankov prihrankov (približno 162.633 evrov). Ima 460.224 evrov vrednostnih papirjev in kapitalskih naložb ter pol milijona evrov v pokojninskem skladu.

Po njenih besedah denar v skladu izhaja iz prodaje dveh nepremičnin: polovice hiše v Ljubljani po ločitvenem postopku in stanovanja na Ravnah na Koroškem po smrti staršev.

V Ljubljani ima v lasti stanovanje, ki je po podatkih Geodetske uprave ocenjeno na 147.691 evrov. Vozi audi A6 avant, letnik 2014. Je lastnica podjetja KOS CONSULTING & COACHING, ki ima sedež v Ženevi. Nima plemenitih kovin, plovil, kriptovalut niti dragocenih umetnin.

Kaj pa premoženje Nataše Pirc Musar? 

Pirc Musarjeva ima v bankah 30 tisoč evrov prihrankov, v finančnih naložbah pa 243 tisočakov. V lasti ima tudi 145 delnic družbe Krka d. d.

Bobo

Njen avtomobil je mercedes E 220 karavan, letnik 2018, ki ga najema. Motor kawasaki vulcan S, letnik 2022, ki je vreden 10 tisoč evrov je tudi last Pirc Musarjeve, ki je tudi 75-odstotna lastnica družinske hiše v Radomljah.

Ocenjena vrednost njenega deleža po GURS znaša 110 tisoč evrov. Kot je razvidno iz dohodninske odločbe, ki jo je priložila pravnica, je imela lani 24 tisoč evrov dohodka.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ