Uredništvo | 14. 5. 2024, 18:40

Župnik Martin Golob razložil ozadje "spornega" videoposnetka

posnetek zaslona/TikTok Martin Golob

Martin Golob, priljubljeni župnik, ki je že uspešno razširil svojo prisotnost na Facebooku in Instagramu, je nedavno začel osvajati tudi platformo TikTok, kjer njegova priljubljenost še naprej raste.

Martin Golob se je hitro uveljavil kot nekakšna pop ikona med duhovniki, zlasti po tem, ko so njegovi videoposnetki na TikToku pridobili veliko pozornosti in občudovanja med mladimi. Zasluge za njegove vse bolj priljubljene in zabavne videoposnetke pa ne gre pripisati samo njemu; mladi iz njegove župnije v Grosupljem so tisti, ki stojijo za kamero, poroča Žurnal. Ti mladi ustvarjalci ne samo, da snemajo, ampak tudi urejajo vsebine, ki jih nato objavijo na njegovih socialnih omrežjih, je župnik povedal za omenjen portal. Navdušen je nad njihovim občutkom za videoprodukcijo in dojemanjem, kaj pritegne občinstvo.

@zupnikm Jezus pravi: ljubite svoje sovražnike 🤗@Tobija Antolic ♬ original sound - Martin Golob

Vendar pa je nedavni videoposnetek, v katerem župnik Golob v črnem oblačilu izjavi, da je "vsak dan pogreb za moje hejtarje", sprožil mešane odzive. Golob je pojasnil, da je bil komentar mišljen kot šala, saj je bil navdihnjen z idejo duhovnika iz tujine. Z njim ni želel nikogar užaliti ali širiti negativnih sporočil. Ža Žurnal je pojasnil, da so besede metaforične in v šaljivem duhu, ne odražajo pa cerkvenih naukov. "Moja namera je bila pokazati, kako ljubezen premaga zlo, ne pa spodbujati smrti ali sovraštva," je izjavil Martin, ob tem pa dodal, da je večina ljudi posnetek razumela in sprejela v dobrem duhu.

@zupnikm Bi moral še kaj vzeti s sabo? Napiši pod komentar. @Radio Ognjišče @Tobija Antolic @Aleteia Slovenija ♬ original sound - Martin Golob