R.S. | 4. 11. 2022, 09:14

Med najboljše poročne destinacije na svetu je uvrščen ta slovenski dragulj

Profimedia

Popotniška revija je predstavila izbor desetih najboljših poročnih destinacij, ki po njihovem mnenju ponujajo popolno kombinacijo pravljičnega okolja, lepega vremena in zanimive tradicije. 

Conde Nast Traveller je angleška popotniška revija, ki je nedavno izbrala najboljše poročne destinacije na svetu. Med njih je uvrstila tudi Blejsko jezero.

Znana revija je poleg Blejskega jezera med sanjske destinacije izbrala grški otok Santorini, indonezijski otok Bali, hrvaško mesto Split, italijansko jezero Como, Škotsko višavje, mesto Marakeš, gorovje Atlas v Maroku, španski otok Ibiza, vinorodno deželo Cape Winelands v Južni Afriki in francosko regijo Provansa. 

Profimedia

Pri reviji so zapisali, da gre pri Blejskem jezeru za res dramatično scenografijo z gorskimi vršaci, modro gladino jezera in gradom, ki se vzpenja nad našim alpskim biserom. Pozabili niso omeniti tudi otoka s cerkvijo, zaradi katerega je Bled od nekdaj povezan s poročnimi obredi. 

"Najbolj priljubljena poročna lokacija je Blejski grad, ki ponuja skorajda ptičjo perspektivo na jezero," so zapisali. Omenili so tudi Vilo Bled, nekdanjo poletno rezidenco Josipa Broza - Tita. "Vila Bled, ki se nahaja le minuto hoje od obale jezera, ponuja nekoliko bolj sodobno podobo. Nekdanja poletna rezidenca predsednika Tita je skrbno ohranjena, da očara mladoporočence in njihove goste."

Dodali so, da je najboljši čas za poroko na Bledu v obdobju od aprila do konca maja in od septembra do oktobra. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.