R. K. | 27. 2. 2023, 20:42

Družinski zdravniki bežijo iz ZD Ljubljana, direktorica pa prejme denarno nagrado

Profimedia/Žiga Živulović jr./Bobo/fotomontaža

Po vseh težavah, ki so se nakopičile v ljubljanskem zdravstvenem domu, so nekateri zaradi odločitve mestnega sveta ogorčeni.

Direktorica ljubljanskega zdravstvenega doma Antonija Poplas Susič bo prejela dodatek za redno delovno uspešnost, so na seji ljubljanskega mestnega sveta s 24 glasovi za in 15 proti potrdili mestni svetniki. Po mnenju opozicije si Poplas Susičeva dodatka ne zasluži. Najbolj kritični so v Piratski stranki, kjer so pred mestno hišo pripravili protestno čajanko in objavili pričevanja zaposlenih v ZD Ljubljana, ki trdijo da jih je direktorica poniževala, ustrahovala in jim grozila, poroča N1.

Po mnenju koalicije je direktorica odlično opravila delo

Za izplačilo nagrade Poplas Susičevi je glasovalo 24 koalicijskih svetnikov Liste Zorana Jankovića in Gibanja Svoboda, 15 opozicijskih svetnikov pa je glasovalo proti. Gre sicer za nagrado za leto 2021, direktorica pa bo prejela znesek 1.100 evrov bruto, ki po mnenju Zorana Jankovića ne bi smel biti problematičen. "Če je to problem v tej državi ali v tem mestu, ta država nima problema," je prepričan. Po njegovih besedah je Poplas Susičeva "odlična direktorica in izvrstna zdravnica." 

Med razlogi, zakaj si direktorica izplačilo nagrade zasluži, je ljubljanski župan navedel odlično organizacijo cepljenja v času pandemije, kot dosežek pa je navedel še prvo 'dive-in' testiranje za covid-19 v Evropi. Dunja Labović Begović iz Gibanja Svoboda pa je dejala, da je glede na poslovni izid zdravstvenega doma delo vodstva 100-odstotno odlično opravljeno. Kot je dejala, so se problematike, ki so jih naštevali opozicijski svetniki, kopičile več let, eskalirale pa so konec leta 2022, poroča N1.

Žiga Živulović jr./BOBO

Opozicija ji očita množično odhajanje zdravnikov

Svetnica SDS Maruša Babnik je med razlogi proti navedla odhajanje družinskih zdravnikov. Samo v letu 2021 jih je ZD Ljubljana zapustilo 11, še dodatnih 23 pa leto kasneje, je dejala. Izpostavila je tudi, da je bil eden od razlogov za odhode zdravnikov odnos direktorice Poplas Susičeve. Babnikova je bila ostra, med drugim jo je označila za dvoživko, ki dela tako v zasebnem in javnem zdravstvu. Zaradi vsega navedenega v stranki SDS tudi nasprotujejo izplačilu nagrade.

Podobne razloge proti izplačilu so navajali tudi svetniki opozicijskih strank Nova Slovenija, Levica, Piratska stranka Slovenije in Vesna ter samostojna svetnika Tina Bregant in Aleš Primc.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord