1. 6. 2022, 14:14

Miha Deželak začel dobrodelno akcijo: s čim se je odpravil na pot tokrat?

Radio 1

Vsako leto ga z navdušenjem pričaka vse več ljudi, ki mu pripravijo različna presenečenja.

Radijski voditelj Miha Deželak se je odpravil na dobrodelno pustolovščino po Sloveniji. V 10 dneh bo prekolesaril Slovenijo in s pomočjo poslušalcev zbiral denar za počitnice otrok, ki živijo v težkih razmerah.

Marsikdo sploh še nikoli ni bil na morju, stopil vanj, kaj šele plaval.

Deželak je odločen, da bo tudi osmič zapored omogočil nepozabne počitnice malim sončkom. "Jaz sem pripravljen, zelo motiviran, da nam bo tudi letos uspelo. Trudil se bom na kolesu, vi pa me lahko podpirate tako, da pošljete sms POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919," je dejal Deželak.

Sodelavci ga na poti spet "matrajo"

Deželaku Junaku so sodelavci tudi letos otežili začetek poti. Tokrat so mu zavezali oči in ga odpeljali na Bled, kjer ga žal ni čakala blejska kremna rezina, pač pa prevozno sredstvo, ki ga nikoli ne bi pričakoval. 

Radio 1

 "Miha zaželel si si, da bo začetek raven in počasen. Bolj po ravnem, kot letos, ne gre. Najprej boš šel na tole pletno, ki ji je ime Ela in se sam zapeljal do otoka, pobral svojo spremljevalno ekipo ter se vrnil nazaj," je dejal Denis Avdić.

Radio 1

Prva etapa do blejskega otoka

Izkušnje s pletno ima le kot potnik. "Enkrat sem se vozil v pletni in mi je pletnar želel nekaj razlagati, kako se vozi. Pa sem se delal, kot da vem in zdaj mi je žal, da ga nisem raje poslušal," je dejal Deželak ter se s pletno pogumno podal proti otoku. Tam je pobral ekipo, ki je komaj čakala, da se skupaj z njim odpravi na pot.

Radio 1

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord