J. B. | 24. 3. 2023, 13:09

Miha Šalehar zaradi propadlega posla 'izgubil živce': "Stampedo ovajanja, inšpekcij, scanja po vratih hiše in tudi tožb"

YouTube/Od znotraj navzven/posnetek zaslona

Znani radijski voditelj se je pred časom lotil zanimivega projekta, ki pa je doživel klavrn konec.

Leta 2020 je Slovenska turistična organizacija kolesarskemu centru Robidišče Trail Center podelilo nagrado Snovalec, ki je namenjena inovativnim in kreativnim novostim v turistični ponudbi v naši državi.

Danes, manj kot tri leta kasneje, je kolesarski center zaprl svoja vrata.

Znani radijski voditelj Miha Šalehar, eden od ustanoviteljev centra pri Kobaridu, ne skriva slabe volje in celo besa zaradi vsega skupaj, prst krivde za nastali položaj pa je usmeril predvsem v pokalno prebivalstvo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robidisce Trail Center (@robidisce_trail_center)

"Letošnjo pomlad začenjamo z žalostno novico. Trail center se zaradi legalnih zapletov zapira. Seveda lahko pridete k nam spat in vozit druge posoške potke in pa seveda tiste, ki jih v bližini kopljejo sosedje Italjani. Infrastruktura Robidišče Trail Centra pa bo v prihodnjih dneh podrta in vrnjena robidam v trajno uporabo. Poti trenutno niso prevozne, urejene ter zavarovane, zato je vožnja po njih nemogoča in nevarna," je Miha Šalehar skupaj s partnerjema Nejo in Luko zapisal na uradni spletni strani kolesarskega centra.

Upehani in s kupom stroškov

V nadaljevanju zapisa so sledile še precej bolj ostre besede: "Zgodila se je stokrat slišana podalpska zgodba z arhetipskim junakom, ki se je odločil, da bo iz male vasi izgnal sovražnike robid – krave s teleti in Ljubljančane s kolesi. Sledila je šentflorjanska hibridna vojna: stampedo ovajanja, inšpekcij, zašankarskih dezinformacij, poškodovanja naše lastnine, trejlov, scanja po vratih hiše in nazadnje tudi tožb, ki so nam pomagale, da se končno spametujemo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robidisce Trail Center (@robidisce_trail_center)

"Tako sosedska kot občinska skupnost sta namesto revitalizacije vasi po sodobnih merilih butičnega zelenega turizma raje izbrali lokalno tradicijo nenapredka. Če ne proaktivno, pa vsaj z molkom. Tako smo na koncu, če izvzamemo nekaj neiskrenih sladkih besed, ostali praktično brez vsakršne podpore. Čast izjemam, čeprav ne verjamemo več, da obstajajo. Utrujeni, upehani in s kupom stroškov mahamo z belo zastavo in se bogatejši za izkušnjo poslavljamo."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.