N. V. | 29. 1. 2023, 18:25

Mimovrste zapira poslovalnice po Sloveniji

Facebook/mimovrste=)

Ob tem bo kar nekaj ljudi izgubilo delovna mesta. Preberite, zakaj ta (nepričakovana) odločitev.

Mimovrste je spletna trgovina, ki pa ima po Sloveniji kar nekaj poslovalnic, ki delujejo kot prevzemna mesta, v njih pa so nekateri izdelki tudi razstavljeni in na voljo za nakup.

Mimovrste

Vodstvo podjetja je za portal Slovenske novice potrdilo, da bodo zaprli fizične trgovine. Ob tem obljubljajo, da bodo namesto teh lansirali trgovine, ki delujejo po konceptu 'cash and carry'.

Omenjena poslovna poteza naj bi jim omogočila, da "zagotovijo učinkovitejšo geografsko pokritost in izboljšajo uporabniško izkušnjo", saj nameravajo uvesti obsežno mrežo paketnih omaric po Sloveniji.

Prve poslovalnice se poslavljajo že konec tega meseca

"Sprememba v našem načinu poslovanja pa hkrati pomeni, da bomo do konca februarja 2023 postopoma zaprli svoje štiri fizične trgovine v Sloveniji," so razložili, da bodo kmalu zaprli poslovalnice v Kopru, Ljubljani na Brnčičevi, Celju in Kranju. Prva na spisku je poslovalnica v Kopru, ki jo zapirajo že 31. januarja, obveščajo na svoji spletni strani.

Kako bodo poskrbeli za tiste, ki bodo izgubili službo?

"Takšno odločitev smo stežka sprejeli, saj bo vplivala na nekatere naše zaposlene. Z vsemi, ki bodo spremembe občutili, smo že v fazi dogovarjanja, ponujena jim je bila tudi pomoč in podpora," so z vodstva podjetja pojasnili za Slovenske novice.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ