N. V. | 10. 12. 2022, 12:28

Mineva 5 let, odkar se je mnogo prezgodaj poslovil Jernej Šugman

Peter Uhan/Bobo

Umrl je na vrhuncu svoje življenjske in umetniške poti, a s svojim nadstandardnim igralskim talentom je poskrbel, da se ga bomo spominjali večno. V spomin bodo igralski kolegi organizirali dobrodelni koncert.

Mineva pet let odkar se je mnogo prezgodaj in na vrhuncu svoje življenjske in umetniške poti poslovil vrhunski umetnik Jernej Šugman

Slovenci se ga spominjamo po mnogih stvareh, najbolj pa nam bodo v spominu ostale njegove vloge is televizijskih ekranov in gledaliških desk. Dokazal je, da ni vloge, ki bi bila prevelika zanj.

Dobrodelni koncert Šugmanu v spomin

SNG Drama Ljubljana in Združenje dramskih umetnikov Slovenije obeležujeta obletnico z dobrodelnim koncertom Mojih pet minut je danes, ki bo v nedeljo, 18. decembra 2022, ob 20.00 na Velikem odru Drame, na katerem je Šugman ustvaril številne svoje vrhunske in nepozabne odrske stvaritve.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SNG Drama Ljubljana (@sngdramaljubljana)

Na koncertu bodo nastopili Bojan Emeršič, Jurij Zrnec, Klemen Slakonja, Nejc Škofic, Bossa de Novo, Zoran Predin, Vlado Kreslin, Magnifico, Pliš, Klemen Janežič, Saša Tabaković, Polona Juh, Nina Valič, zasedba D Drams ter Urša Kavčič, štipendistka Sklada Jerneja Šugmana.

Izkupiček dobrodelnega koncerta bo namenjen Skladu Jerneja Šugmana, so iz SNG Drama sporočili na Instagramu. Sklad Jerneja Šugmana je bil ustanovljen ob 100. obletnici delovanja Združenja dramskih umetnikov Slovenije z namenom ohranjanja spomina na umetniško, pedagoško in človeško plemenitost legendarnega igralca. Namenjen je zlasti mladim, nadarjenim dramskim ustvarjalcem, ki so se že v času študija izkazali kot delovni, odgovorni in željni nadaljnjega izobraževanja ali samostojnega umetniškega dela. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord