R. K. | 5. 7. 2023, 13:36

Kdo bo zagotovil finančna sredstva za obnovo Gimnazije Litija?

Uredništvo

Močan veter je odkril streho na objektu, del pa je padel na stekleno galerijo in jo deloma uničil. 

Škodo, ki je v ponedeljkovem neurju z orkanskim vetrom nastala na Gimnaziji Litija, si je ogledal minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda. Pridružili so se mu še nekateri drugi predstavniki ministrstva. Skupaj z njimi sta si nastalo škodo ogledala tudi ravnateljica gimnazije Vida Poglajen in župan Občine Litija Franci Rokavec. Ob ogledu so stekli pogovori o škodi in izvedbi pouka v novem šolskem letu, so sporočili z ministrstva.

Uredništvo

Ob tem so zapisali, da je vodstvo zavoda s pomočjo občine že zagotovilo izvajalca, ki je pričel z najnujnejšimi deli na strehi šole in na strehi telovadnice, da se objekti čimprej zaščitijo pred vremenskimi vplivi.

Dodali so, da bo ministrstvo v najkrajšem času zagotovilo začetna interventna sredstva za pokritje stroškov najnujnejših opravljenih del. Zagotovitev nadaljnjih sredstev je vezana na ugotovitev višine škode in višino sredstev, ki jih bo za odpravo škode šoli zagotovila zavarovalnica.

Uredništvo

"Posledice podnebnih sprememb vplivajo na vsa področja življenja in žal mi je, da so jih tokrat zaradi hudega neurja občutili na Gimnaziji Litija in širši zasavski regiji. Škodo bomo v najkrajšem možnem času ustrezno sanirali in poskrbeli, da bo za dijake in zaposlene na gimnaziji pouk septembra potekal kot običajno," je med obiskom gimnazije zagotovil minister Felda. Ob tem je poudaril še, da bo nemoteno tudi izvajanje mature v jesenskem izpitnem roku.

Uredništvo

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol