Uredništvo | 16. 11. 2023, 12:33

V pošiljki podjetja Mimovrste našli pet mrtvih miši, kaj se dogaja? (Stanje naj bi bilo nevzdržno)

Profimedia

V skladišču naj bi se nahajale miši in njihovi iztrebki, ki so se jih sprva poskušali znebiti s strupom.

Predstavljajte si, da pri spletnem trgovcu naročite tiskalnik, v pošiljki pa najdete še pet mrtvih miši. To se je zgodilo slovenskemu kupcu, ki je tiskalnik naročil pri podjetju Mimovrste, danes poroča portal 24ur. V podjetju so se mu sicer iskreno opravičili, mu poslali nov tiskalnik in vavčer, vendar to ne spremeni dejstva, da različni akterji že dlje časa opozarjajo na to, da so sanitarne razmere v skladišču Mimovrste v Komendi nevzdržne.

V skladišču, med zapakiranim blagom, naj bi se namreč nahajale miši in njihovi iztrebki, ki so se jih sprva poskušali znebiti s strupom, vendar neuspešno. Prijava na delovni inšpektorat je bila podana pred slabim mesecem dni, ponovno pa v začetku prejšnjega tedna, še piše 24ur. Prav tako je bila o razmerah, skupaj s pripadajočimi fotografijami, že pred časom obveščena zdravstvena inšpekcija. Vendar naj bi inšpektorji za obisk potrebovali mesec ni, podjetje pa še vedno obratuje. Zaposleni naj bi bili zaradi tega močno zaskrbljeni zaradi svojega zdravja.

Kako se zagovarja podjetje?

Na Mimovrste so za 24ur zatrdili, da so pojav glodavcev v skladiščnih prostorih, ki je po njihovem mnenju posledica poletnih poplav, naslovili takoj, ko so bili o njem obveščeni ter sprejeli ukrepe za sanacijo razmer. "Težavo s pojavom glodavcev jemljemo izjemno resno, saj predstavljajo nevarnost za zdravje ljudi, poleg tega pa lahko povzročajo tudi ekonomsko škodo na objektu in skladiščnih surovinah," so dejali.

Ponovno so se opravičili tudi za incident s tiskalnikom, ki je po njihovih besedah edini prijavljen primer, če je prizadetih kupcev več, pa jih prosijo, da se obrnejo na njihovo podporo.

Zagotovili so še, da so prenehali sprejemati blago, zlasti zemljo in gnojila, od dobavitelja, povezanega z začetno okužbo, namestili solarna odganjalca glodavcev, biološko blago prestavili na višje regale, povečali uporabo pasti in strupov ter izvedli čiščenje in dezinfekcijo v skladiščnih prostorih.

"Zaradi občutljivosti nekaterih izdelkov v našem inventarju smo sodelovali s podjetjem za deratizacijo, da bi uvedli metode, ki zagotavljajo varnost naših zaposlenih in celovitost tega občutljivega blaga. To vključuje uporabo plastičnih škatel, ki jih je mogoče zakleniti, in strogo politiko prepovedi škropljenja za zaščito zaposlenih in izdelkov," so še razložili. 

Portal 24ur zaključuje, da je zdravstveni inšpektorat, ki je pristojen za inšpekcijski nadzor zaradi varovanja javnega zdravja v javnih objektih, prijavo odstopili v reševanje delovnemu inšpektoratu, saj v primeru Mimovrste ne gre za javni prostor. Delovni inšpektorat pa naj bi zadevo obravnaval, vendar z ugotovitvami še ne razpolaga.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol