La. P. | 14. 9. 2023, 12:14

Tapetnik za slovensko avtobusno podjetje udaril po vandalih: "Po nekaj mesecih so sedeži na avtobusih že ožgani ..." (FOTO)

Facebook

Je šel vandalizem mladih čez vse meje?

Če se pogosto vozite z avtobusom, verjetno veste, da zna biti vožnja z razposajeno skupino najstnikov na zadnjih sedežih (ali kjerkoli drugje) pravi pekel. Vsi smo bili enkrat mladi, si prigovarjate, medtem ko poskušate s slušalkami (če jih imate) in glasno glasbo zadušiti njihovo hihitanje, dretje in ostale hormonalne izbruhe.

Toda pravzaprav je sreča, če ostane le pri tem. Tapetnik za slovensko avtobusno podjetje je na družbenih omrežjih namreč delil fotografije škode na avtobusnih sedežih, ki nastanejo, če gre "razposajenost" mladih predaleč.

"Večina vas ve, da sem zelo miroljubno bitje. Nekateri veste tudi, da delam kot tapetnik za slovensko avtobusno podjetje. Zato ob novem šolskem letu apeliram na starše, da se malo usedete dol z razposajenimi sončki in se pomenite o obnašanju do tuje lastnine," je zapisal in dodal, da je približno 70 % poškodb na avtobusih, ki jih dobi v popravilo, delo vandalov.

Facebook
Facebook
Facebook

"Kot podivjane živali ..."

"Kaplja čez rob, po kateri sem se odločil, da naredim objavo, je bila to, da sem v popravilo dobil sedeže, ki sem jih šival pred dobrim tednom," je avtor objave, ki tapecira avtobuse, ki vozijo po vsej Sloveniji, povedal za Metropolitan.si. "In vsakič je res žalostno, ko dobiš v roke le nekaj mesecev star avtobus, pa so sedeži že ožgani. Ne vem, kaj je rešitev, mogoče kamere po celem avtobusu?" se sprašuje.

"Vzgoja se začne doma. Spomnim se šolskih dni, ko so otroci na enem od avtobusov naredili škodo, razrezali so sedež, in je morala celotna skupina na zagovor pri ravnatelju, nato pa še njihovi starši. Ker niso našli krivca, je morala celotna skupina kriti stroške, pa še nadzornega učitelja so dobili. Pa zdaj? Imajo na šoli kak ukrep? Ker tole na fotografijah je huje, kot da bi vozil najbolj podivjane živali," je dejanja vandalov komentiral eden izmed avtorjevih spletnih prijateljev.

Stanje številni pripisujejo permisivni vzgoji, ki je v marsikateri izobraževalni ustanovi tudi razlog za to, da si učitelji ne upajo več kaznovati otrok, saj se zelo hitro vmešajo starši, ki se postavijo na stran svojega podmladka. "Učiteljski poklic ni več spoštovan, starši želijo imeti zelo velik vpliv, odnos staršev do učiteljev, celo do mene kot ravnateljice, je izredno neprimeren," je nedavno za Siol na primer dejala Mateja Urbančič Jelovšek, ravnateljica Osnovne šole Majde Vrhovnik v Ljubljani. 

Facebook
Facebook