8. 5. 2022, 10:59

Mladoletnico porinil s kolesa, ji zagrozil z nožem in jo oropal

Profimedia
Slika je simbolična. (foto: Profimedia)

Slika je simbolična.

Na kraj dogodka se je odpravilo več policijskih patrulj. So prijeli storilca?

Policisti Policijske uprave Ljubljana so bili v soboto popoldne obveščeni o roparski tatvini nad mladoletno oškodovanko na Vojkovi cesti v Ljubljani. 18-letni osumljenec ji je odtujil torbico, pri čemer jo je porinil s kolesa, nato pa ji zagrozil z nožem v rokah. V nadaljevanju je zagrozil še njeni mami in drugim prisotnim, nato pa zbežal.

Kot so sporočili ljubljanski policisti, se je oškodovanka, ko jo je osumljenec porinil s kolesa, lažje poškodovala, 18-letnik pa je po roparski tatvini zbežal v smeri Žal. Na kraj dogodka so napotili več patrulj, ki so osumljenca s pomočjo obvestil občana o smeri bega kmalu prijeli. Tudi slednjemu je osumljenec zagrozil z nožem.

Aleksandra Saša Prelesnik

Policisti so v postopku pri osumljencu našli odtujene predmete in manjši nož na preklop ter mu jih zasegli. Pridržali so ga za potreben čas, da se zberejo vsa obvestila.

Zoper njega bo podana kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja roparske tatvine in groženj. Za storitev kaznivega dejanje roparske tatvine je zagrožena zaporna kazen od enega do 10 let, za kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe denarna kazen ali zapor do enega leta ter za kaznivo dejanje grožnje prav tako denarna kazen ali zapor do enega leta.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.