A. B. | 19. 12. 2022, 08:39

Mladoletniku v rokah eksplodirala nedovoljena petarda

Profimedia

Starša sta vedela, da ima njun otrok pirotehnična sredstva, ki jih naročil kar prek spleta.

Ljubljanski policisti so bili pretekli konec tedna obveščeni, da je bil na območju Vrhnike zaradi uporabe nedovoljene pirotehnike poškodovan mladoletnik. Po do zdaj zbranih obvestilih mu je v rokah eksplodirala petarda. Pri tem je bil lažje poškodovan.

Petarde naročil prek spleta 

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je mladoletnik nedovoljene petarde naročil prek spleta z vednostjo
staršev. V postopku je bilo zaseženih še več pirotehničnih izdelkov, med njimi tudi doma izdelana petarda. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah dogodka in bodo izvedli ustrezne postopke.

Anže Malovrh/STA

Policisti svarijo: pravilna uporaba je ključna 

"V kolikor pride pri uporabi pride do poškodb, so posledice teh lahko zelo hude in tudi trajne. Staršem
svetujemo, da se o uporabi posvetujejo z otroki, jih opozorijo na nevarnosti in ne dovolijo, da bi otroci pirotehniko uporabljali sami," opozarjajo policisti in svarijo o premišljeni rabi pirotehničnih sredstev. 

Če se ne morete upreti uporabi pirotehničnih izdelkov, jih nikar ne kupujte od preprodajalcev na tržnicah, ulicah ali družabnih omrežjih. Izkušnje kažejo, da je uporaba teh izdelkov zelo nevarna. Prepovedana je tudi predelava ali lastna izdelava. Ti izdelki večinoma niso testirani, vprašljivi pa so tudi materiali, iz katerih so narejeni. Poudariti je treba, da posest in uporaba petard vseh oblik in moči v Sloveniji nista dovoljeni, še opozarjajo. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol