9. 1. 2024, 12:08 | Vir: STA

Previdno na cesti! Zaradi močne burje se je prevrnilo več tovornjakov (promet je oviran)

STA

Voznike opozarjajo, naj upoštevajo omejitve zaradi močnih sunkov burje.

Močna burja, ki v sunkih presega hitrost 100 kilometrov na uro, na Primorskem povzroča težave v prometu. Na regionalni cesti Manče-Vipava se je prevrnilo več tovornjakov, zaradi česar je promet močno oviran. Zaradi burje je zaprta tudi primorska avtocesta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani.

Kot opozarja Agencija RS za okolje, je burja na izpostavljenih legah na Primorskem v sunkih presegala hitrost 100 kilometrov na uro.

Močna burja povzroča težave v prometu. Na regionalni cesti Manče-Vipava več prevrnjenih tovornih vozil močno ovira promet, na prometnoinformacijskem centru pa voznike opozarjajo, naj upoštevajo omejitve zaradi močnih sunkov burje.

Prav tako je zaradi burje zaprta primorska avtocesta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani. Promet je preusmerjen na regionalno cesto Kastelec-Kozina.

Na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo ter na regionalnih cestah Vipava-Ajdovščina in Razdrto-Podnanos-Manče-Vipava pa velja prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol