8. 6. 2022, 09:00 | Vir: STA

Močna neurja povzročala preglavice, zaradi udara strele med drugim zagorelo na več objektih

Profimedia/posnetek zaslona/Facebook/fotomontaža

Gasilci do imeli skoraj povsod po Sloveniji veliko dela. Rešiti so morali tudi nekaj tisoč piščancev. Kaj se je zgodilo?

Slovenijo je v torek zvečer zajela hladna fronta z močnimi nalivi in vetrom. Neurja so se pojavljala po vsej državi razen na Primorskem. Gasilci so črpali meteorno vodo iz poplavljenih objektov, odstranjevali podrta drevesa, nameščali protipoplavne vreče, pokrivali poškodovane strehe in gasili požare, ki so jih povzročile strele.

Posebno hudo na štajerskem koncu

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so imeli gasilci največ dela v občinah Mislinja, Radlje ob Dravi, Črnomelj, Dobrepolje, Velike Lašče, Slovenske Konjice, Rogaška Slatina, Kungota, Slovenska Bistrica in Sveti Jurij ob Ščavnici.

V naseljih Loče v občini Slovenske Konjice, Male Rodne v občini Rogaška Slatina in Tribuče v občini Črnomelj so strele povzročile požar na stanovanjskih objektih.

Strela povzročila požar

V kraju Svinjsko v občini Sevnica je zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje, v naselju Koretno v občini Šmarje pri Jelšah pa pomožni objekt. Na Ptujski cesti v Račah je strela udarila v električni daljnovod in pretrgala kable.

Voda zalila piščančjo farmo, uničila most

V Spodnji Novi vasi v občini Slovenska Bistrica je meteorna voda zalila piščančjo farmo. Pri tem so gasilci poleg črpanja vode pomagali lastniku umakniti na suho 3000 piščancev.

Zaradi močnih nočnih nalivov je poplavilo več cest. V Bresterniški grabi v Mestni občini Maribor je zaradi tega zapora ceste na razcepu Sredma-Medič. Obvoz poteka čez Medič, so sporočili z občine.

Narasla reka Paka je v Gornjem Doliču uničila most lokalne ceste Gornji Dolič-Kozjak.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.