26. 9. 2022, 07:53 | Vir: STA

Gasilci so imeli polne roke dela zaradi poplav, se bo vreme v prihodnjih dneh umirilo?

Facebook/Civilna zaščita Logatec

Neurja so tudi minuli konec tedna povzročala težave po državi. Gasilci so priskočili na pomoč ob poplavljanju meteornih vod, pa tudi pri odstranjevanju podrtih dreves.   

Močno deževje je povzročilo poplavljanje meteornih vod in porast nekaterih vodotokov, predvsem rek Vipava in Logaščica, ki sta tudi poplavljali. Veter je podrl več dreves zaradi razmočenega terena. Kot so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje, so skupno zabeležili 24 dogodkov, največ v občinah Vipava, Ajdovščina, Kranj, Ljubljana in Vrhnika.

Facebook/Civilna zaščita Logatec

Na delu so bile štiri poklicne gasilske enote in 18 prostovoljnih gasilskih društev. Gasilci so črpali meteorno vodo iz objektov, zaščitili nekatere objekte s protipoplavnimi vrečami in odstranjevali podrta drevesa. Na cesto Bled-Bohinj in na železniško progo Jesenice-Bohinjska Bistrica pri naselju Nomenj so se zvalile večje skale in onemogočile promet.

Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh?

Pričakovati je, da se razmere še nekaj časa ne bodo umirile, saj je napovedanih še več padavin. Vreme bo čez dan spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe, možna bo tudi kakšna nevihta. V torek bo oblačno in deževno, popoldne bo zapihal veter severnih smeri, zvečer na Primorskem prehodno šibka burja. Padavine so napovedane tudi za sredo in četrtek.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.