9. 4. 2022, 18:51 | Vir: STA

VIDEO: Muhasto ''aprilsko'' vreme: posredovati so morali tudi gasilci

Facebook/Igor Baloh

Slovenijo je zajela hladna fronta, zaradi katere je nastal močan veter, dež in sneženje.

Podiralo je drevesa in drogove, odkrivalo strehe in zalivalo objekte. Na vipavski hitri cesti je zaradi burje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, na prelazih so obvezne verige. Uprava RS za zaščito in reševanje je do 18. ure zabeležila 43 dogodkov v 26 občinah. Skupaj je bilo aktiviranih 24 prostovoljnih gasilskih društev in štiri poklicne enote.

Gasilci so predvsem posredovali zaradi dreves in drogov, ki so se podrli na cestišče ter na stanovanjske objekte, pa tudi zaradi odkritih streh na raznih objektih in zaradi meteorne vode, ki je zalila objekte. V Kranju in Jezerskem sta zaradi snežnih razmer osebni vozili zdrsnili z vozišča, so sporočili iz uprave. V prvi nesreči je bila poškodovana ena oseba, v drugi poškodovanih ni bilo.

Mnogi so se na družabnih omrežjih spraševali, če je tako vreme za april normalno. 

Drevesa so se podrla na ceste v več delih države

Tako so v občinah Brežice, Cerkno, Dobrna, Koper, Krško, Novo mesto, Podčetrtek, Radeče, Rogaška Slatina, Sevnica in drugod ceste zaprte zaradi podrtih dreves.

V Šentilju pod Turjakom v občini Mislinja se je drevo podrlo na streho taborniške koče, v Piranu so gasilce poklicali na pomoč, da so odstranili drevo, ki se je nagnilo na balkon stanovanjskega objekta. V naselju Sveti Anton na Pohorju v občini Radlje ob Dravi je močan veter podrl telekomunikacijski drog.

Po napovedih Agencije RS za okolje bodo padavine v prvem delu noči povsod ponehale, tudi burja bo oslabela. Zjasnilo se bo. Nedelja bo sončna s posameznimi popoldanskimi plohami.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord