Uredništvo | 16. 1. 2024, 22:29

Govorice, ki so vznemirile prebivalce Murske Sobote: bodo v nekdanji hotel sredi mesta res naselili migrante?

Marjan Maučec/STA

Ali so govorice resnične, od države vse do danes niso uspeli izvedeti niti na murskosoboški mestni občini.

Prebivalce Murske Sobote so v zadnjih dneh vznemirile govorice, da naj bi v nekdanjem hotelu Diana, ki je šel leta 2020 v stečaj, začasno namestili migrante. Informacije so po poročanju Sobotainfo že pred časom prišle tudi do Mestne občine Murska Sobota, kjer so poskušali o morebitnem namenu lastnika za prihodnjo rabo objekta nekdanjega hotela Diana pridobiti več uradnih informacij.

Nekdanji hotel Diana v Murski Soboti.

Nekdanji hotel Diana v Murski Soboti.

Marjan Maučec/STA

Na mestni občini seznanjeni z informacijami

Kot so za omenjeni medij povedali na soboški mestni občini, so pristojni Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov že pred enim letom, 12. januarja 2023, "zaprosili za uradne in podrobnejše informacije o morebitni dani ponudbi in načrtih urada glede namestitve migrantov", odgovorov pa po besedah Vide Lukač, ki vodi kabinet murskosoboškega župana Damjana Anželja, vse do zdaj še niso prejeli.

Ronnie Cristopher Horvat, čigar družba Prekmurka ima nekdanji hotel Diana v lasti, je za Sobotainfo dejal, da informacij o naselitvi migranov ne more potrditi

Žiga Živulovič jr./Bobo

Govorice o migracijskem centru sprožil tudi radenski župan

Govorice o morebitni vzpostavitvi migracijskega centra je decembra nedaleč vstran, v občini Radenci, sprožil tudi tamkajšnji župan Roman Leljak, ki je v času predvolilne kampanije pred volitvami novih občinskih svetnikov, dejal, da je Gibanje Svoboda radenski internat ponudilo za nastanitev migrantov.

"Ne drži, da bo v dijaškem domu v Radencih migracijski center. Urad vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov ni nikoli prejel ponudbe za vzpostavitev migracijskega centra v Radencih," so takrat v odgovor županu Radencev zapisali na vladnem Facebooku.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord