STA/P.M. | 27. 5. 2023, 17:28

Slovenke tekle za svoje zdravje, zapela jim je tudi Helena Blagne (FOTO)

Rok Mlinar

Na tekaških progah na pet in deset kilometrov ter Oskarjevem teku za najmlajše se je v ljubljanskem parku Tivoli zbralo 10.000 udeleženk.

Letošnji že 17. dm tek je potekal v znamenju ženskega zdravja. S progo na 5 kilometrov je najhitreje opravila Maruša Cijan Brkič, ki je tivolsko traso premagala v pičlih 22 minutah in 59 sekundah. Zmagovalka na 10 kilometrov pa je postala Anja Fink, z izjemnim rezultatom 34 minut in 8 sekund

Zdrav duh v zdravem telesu

V družbi, ki letos obeležuje 30 let prisotnosti v Sloveniji, so ponosni, da jim enkrat letno uspe zbrati toliko žensk na enem mestu.

Tekačice so na štart čakale pod budnim očesom Klemna Bučana.

Tekačice so na štart čakale pod budnim očesom Klemna Bučana.

Žiga Intihar

"Še posebej v luči tega, da letos praznujemo 30. rojstni dan in da se nekatere ženske že 17 let udeležujejo teka in s tem posledično skrbijo za svoje zdravje," je povedala predstavnica marketinga v podjetju Anja Bokal Lesar.

Tekačice so zabavali Čuki, ob 30. obletnici dm Slovenija pa je nastopila tudi Helena Blagne.

Tekačice so zabavali Čuki, ob 30. obletnici dm Slovenija pa je nastopila tudi Helena Blagne.

Žiga Intihar

Dogajanje so tudi letos popestrili glasbeni gostje, kot vsako leto doslej je štart teka naznanil ljubljanski župan Zoran Janković, ob obletnici pa ni manjkala torta za vse udeleženke.

Helena Blagne si je na dm teku za ženske zaželele selfie z izjemno žensko publiko.

Svetovanje ženskam

Na dm teku za ženske so tekle tudi slovenske vplivnice Špela Vidic, Nina Grilc, Gaja Hribernik, Ula Humar in Simona Kosi.

V skrbi za zdravje žensk so na dogodku med drugim pripravili tudi knjižice s strokovnimi nasveti nutricionistke, specializirane za žensko prehrano, Nastje Starčič. Ženske so se lahko seznanile z vrsto nasvetov o tem, kako uravnotežiti prehrano, kako poskrbeti za zdravo delovanje črevesja ter kako podpreti menstrualni cikel.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord